![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
MaM następujący problem:
Mam zamiar zrobić taki bajer, który przeszukuje text zapisany do zmiennej i potem zamienia np. wszystkie brzydkie słowa na "*****". Tylko nie wiem jak zrobić by omijał tagi typu [url] [img] itp. np. mam taki text: Kod [url=www.wp.pl/poczta.php$user=brzydkesłowo"] jakiś text będący linkiem, ten text nalerzy przeszukać[/url] jakiś text jakiś text jakiś text [img]brzydkiesłowo.jpg[/img] i chcę by mi ocenzurował to co jest textem linku oraz pozostały text, ale zostawił w spokoju adres linku oraz adres do obrazka. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz napierw zamienić zawartość linków na coś innego (np. base64_encode) potem przejechać tekst cenzurą a następnie odkodować linki (base64_decode)
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tylko jak zamienić base64_decode na normalny text ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
omg tak trudno do manuala zajrzeć :?:
base64_decode
Ten post edytował Apo 2.02.2006, 13:38:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:00 |