![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2004 Skąd: Z nikąd Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Wiec. mam baardzdo dlugi tekst to wyswietlenia przez JS. w document.write moge wpisac tylko jeden wers. Ten tekst ma ich około 100. Niepraktyczne jest dodawanie document.write przy każdej lini.
Jak to wyswietlic? moze jakos zaincludowac. calosc jest w pliku .js |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ten tekst przepusc przez phpowe addslashes i zamień wszystkei znaki nowej linii czyli potocznie entery zamien na <br />. Z tym są zawsze problemy, przynajmniej ja mam.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2004 Skąd: Z nikąd Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
ok, spoko
ale jest inna sprawa: calosc teraz jest w pliku .php (ktory jest odczytywany jako .js przez <script> na innej stronie) php w tym pliku generuje HTML. Wychodzi na to, ze przy kazdym echo bede musial dodawac slashe przed ' i zamieniac znaki nowej lini. Wiem, ze moge wszystko najpierw wrzucic do zmiennej, potem wyswietlic ale ten kod bedzie baaardzo ale to baardzo czesto uzywany i musi chodzic ekspresowo i nie obciazac serva. Nie ma lepszego sposobu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysle ze przechwycenie bufora to nie jest zbyt obciazające polecenie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 00:42 |