![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 252 Pomógł: 2 Dołączył: 4.12.2004 Skąd: Skierniewice Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam kawałek kodu który mi daje taki efekt:
(IMG:http://img4.imageshack.us/img4/5792/zaznaczenie3ig.jpg) Po wybraniu odpowiednich checkboxów chciałbym mieć mozliwość ich skasowania. Checkbozy są robione w pętli while dla każdego rekordu
Rusunek na który mam kliknąć jest linkiem do strony action.php gdzie w zależności od akcji przekazanej GET wykonywany jest odpowiedni kod (dodawanie, kasowanie itp).
Jak teraz podpiąć pod tego linka wszystkie zaznaczone checkoby abym mógł je odebrać np tak:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 252 Pomógł: 2 Dołączył: 4.12.2004 Skąd: Skierniewice Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No dobrze, rozumiem że będę miał tablicę w php. Tylko podałeś mi przykład dla 3 elementów które mam dodać do tej tablcy, tyle że ja nie znam tych elementów (nie wiem ile ich zaznaczy użytkownik i ile ich będzie wogóle - w tym momencie mam w tabeli około 2500 rekordów) i w tym przypadku to nie mogę dać takiego linka (albo czegoś nie rozumiem). Chciałem osiągnąć coś takiego że zaznaczam sobie kilka checkboxów i po wcisnieciu tego linka przekazuję getem całą tablicę cos a'la
Kod ...action.php?kasuj_grupa&tablica=del[]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat mam w tabeli około 2500 rekordów) i wow, to takiej ilosci danych to getem chyba nie przekazesz. ma on chyba ograniczenia na dlugosc. musisz te checkboxy wziąśc w formularz jak kszychu mowil, formularz wyslesz postem, a tablica sama sie utworzy z checkboxow co bedziesz mial zaznaczone |
|
|
![]()
|
|
Dzięki Waszej pomocy poradziłem sobie, ale teraz doszedłem do wniosku że wygląda to nieco nieestetycznie i dobrze byłoby gdyby te opcje pogrupować. Obecnie wygląda to tak ,
(IMG:http://img12.imageshack.us/img12/5921/zaznaczenie0eu.jpg) że jest button który wysyła mi numery checkboxów do innej strony gdzie je sobie odbieram. Chciałbym zrobić tak samo z możliwością edycji, tyle że tutaj zakładam edycję tylko jednego rekordu na raz czyli używam radio button. Mam pytanie czy można to rozwiązać na przyciskach tajk jak to zrobobiłem z usuwaniem (dodać obok kolumnę radiobutton i w miejscu gdzie są dwa czerwone prostokąty wstawić ikonkę edycji)? Nie widzę jakoś osadzania formularza w formularzu. Można to co prawda zrobić dając selecta i do niego przypisac submit. Wysyłałbym cały formularz a w zależności od tego co jest na selectcie wskakiwałbym w określone akcje w drugim skrypcie, ale nie o to mi chodzi. Ewentualnie dobrze by było jakbym mógł podpiąć np akcję do buttona tak jak się to robi w formularz, ale tak się chyba nie da. Jest jakiś elegancki sposób na rozwiązanie pronblemu? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 19:37 |