![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nigdzie nie mogę znaleźć porządnej listy for dyskusyjnych.
znam fora pisane na phpBB i korzystam z takiego ale jest za mało wydajne (za wolne się robi) InVision Powet Board stało się od 2.0 płatne i tyle z mojej znajomości dzisiaj się dowiedziałem o polskiej wersji forum Open Power Board (tak? czy Open Power Templates) i jakimś PunBB Chciałbym się dowiedzieć o wykorzystaniu, wadach i zaletach tych dwóch forów oraz czy są jakieś inne które będa konkurencyjne dla phpBB, warte zamiany phpBB => inne forum |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacznij od:
Hotscripts.com :: php :: Scripts and Programs :: Discussion Boards opensourcecms.com (zakładka Forums, są tam opisy, recenzje, porównania, ...) I nie zapominaj o jednym z najlepszych (stojącym na równi z IPB): vBulletin |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
vBulletin, tak ale jest płatne,
chyba że dostępna jest wersja beta tak samo jak Simple Machine Forum |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OpenPowerBoard to dopiero tworzony polski skrypt forum...
A punBB... zobacz dema, itp. Troszkę mniej opcji niż w phpBB, ale skrypt jest "OK". przyjemny w używaniu, itp. Zobacz Vanillę (np. http://getvanilla.com). Ten post edytował Fipaj 30.01.2006, 19:39:58 |
|
|
![]()
|
|
przedewszystkim mi nalezy na forum które działa szybko
a to znalazłem w IPB i Simple Machine Forum jak tam patrzałem ludzie o OPB od roku nie ma żadnych publicznych wieści. Ten post edytował Tom+ 2.02.2006, 16:35:51 |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukając najlepszego rozwiązania w kwestii wykorzystania silnika forum najlepiej jest podpatrzeć robotę specjalistów. Ja ze swojej strony, mimo często powielanych negatywnych opinii, polecam phpBB. Jego niesamowita elastyczność i prostota wykonania pozwala każdemu, nawet największemu dummy spróbowanie sił w ingerowaniu w kod php bez jego znajomości.
Polecam stronę http://www.big-boards.com gdzie można porównać wyniki użycia różnych silników (phpBB jest na miejscu I - Gaia Online). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
phorum jest wydajne, ale trzeba się troche naprawcować by to upiększyć i doinstalować potrzebne rozszerzenia
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 07:04 |