![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam do zrobinia takie o to zadanie:
Zaimplementuj funkcje rozkodowujacą tekst wejsciowy według nastepujacych zasad: tekst zawiera ośmioznakowe ciagi zerojedynkowe kazdy ciąg po przekonwertowaniu na system dziesietny oznacza kod Ascii znaku wyjsciowego. Przykład: wejscie : 01011010 wyjscie : Z Nie wiem jak sie do tego zabrać. Bardzo bym prosił o wasza pomoc czy tez wskazanie jakiegos materiału z ktorego mogłbym skorzystać. Ten post edytował xamder 17.01.2006, 17:56:53 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Sorki za glupie pytanie: Czy Ty masz to w Oraclu zrobic? Nie sądzę. Przenoszę.
ps: i na przyszlosc dobieraj lepsze tytuly dla tematów a nie "Prośba o pomoc" -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 402 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(xamder @ 2006-01-17 03:46:29) Mam do zrobinia takie o to zadanie: Zaimplementuj funkcje rozkodowujacą tekst wejsciowy według nastepujacych zasad: tekst zawiera ośmioznakowe ciagi zerojedynkowe kazdy ciąg po przekonwertowaniu na system dziesietny oznacza kod Ascii znaku wyjsciowego. Przykład: wejscie : 01011010 wyjscie : Z Nie wiem jak sie do tego zabrać. Bardzo bym prosił o wasza pomoc czy tez wskazanie jakiegos materiału z ktorego mogłbym skorzystać. - pozycyjne systemy liczbowe - ASCII - google.pl -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No i na PW okazalo się jednak ze to ma byc w oraclu. Ja tego jakos sobie nie wyobrazam, ale coż. Albo wyprowadzicie mnie z bledu, albo wykladowce szanownego xamdera.
![]() Ja jeszcze tylko dopiszę dodatkowe info podane przez autora: Cytat Jesli chodzi o moj problem ta funkcja ma byc w formie pisemnej napisana ma byc jezykiem Sql. cwiczylismy na narzedziu Sql plus w oraclu
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcialbys gotowca, pewnie to jest Twoim zaliczniem przedmiotu hehehehe.
A odnosnie pytanie to nie funkcja SQL*Plus tylko funkcja stworzona za pomoca SQL*Plus. Funkcja to funcja jak ja stworzysz to jest juz obojetne. --- Dodane --- To powinno Ci pomuc: http://www.orafaq.com/forum/m/151195/0/?sr...scii#msg_151195 http://asktom.oracle.com/%7Etkyte/hexdec/hexdec.sql http://www.oracle.com/technology/sample_co...convert_hex.txt -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:23 |