![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 2 Dołączył: 28.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, o ile problemów nie przystwarza mi sam język i jego użycie o tyle moją bolączką zawsze było stworzenie strony wizualnej, poukładanie tego ładnie, dobranie kolorów i całej reszty. Czy ktoś mógłby mi polecić jakieś dobre kursy, które uczą pewnych schematów postępowań w tworzeniu takiego szablonu? Czy to w czystym htmlu czy tez z uzyciem pohotoshopa i pocięciem grafiki.
Za pomoc będe bardzo wdzięczny. Dziękuje i pozdrawiam, Kabraxis |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najpierw robisz grafike, jezeli cie stac to w photoshopie, ale pewnie nie jest ci on potrzebny skoro nie wiesz jak go uzywac, a jak cie nie stac to np GIMP, jezeli stwierdzisz ze juz jest ladnie to kroisz to na rozsadne czesci, myslac juz o HTMLu jaki z tego ma powstac.
niepotrzebne obrazki powstale z pociecia przez program usuwasz, nastepnie piszesz HTML, najlepiej XHTML, i wkladasz tam te obrazki ktore wyszly z pociecia. chyba zadna filozofia to nie jest zeby kursy o tym czytac kursy mozesz czytac o XHTMLu, o praktycznych przykladach wykorzystujacych jego dobrodziejstwa itp itd. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 2 Dołączył: 28.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie do końca mnie zrozumiałeś, umiem używac photoshopa ale mój problem tkwi w tym, że nie jestem grafikiem i nie umiem obszarowo i kolorystycznie podzielić strony tak aby to było intuicyjne i ładnie wyglądało ponieważ nigdy tego nie robiłem bo robił to za mnie kto inny, a ja pisałem kod, a teraz chciałbym to zmienić (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Chodzi mi o jakiś spis schematów postępowania czy zasad, coś w stylu... "gdy tekst ma odstęp od prawej krawędzi strony łatwiej się go czyta bla bla". Nie o instrukcję do photoshopa czy jakiegoś innego programu, a o to jak tworzyć szablony być może przy ich użyciu. Lecz nie intrukcja gdzie się kilka tylko jak to wszystko logicznie zrobić. Pozdrawiam, Kabraxis |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2002 Skąd: Gorzów Wlkp Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej.
Poczytaj o użyteczności oprgramowania(GUI userów). Poszukaj w google pod kątem usability, użyteczność. pozdrawiam anas ps. http://www.uzytecznosc.pl/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 17:48 |