Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [mysql 4.1] krzaczenie się bazy
chmolu

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mój nowy serwis stoi na mysql 4.1. Mam problem, z którym od wczoraj nie potrafię sobie dać rady. Otóż nie wiem dlaczego tabela użytkowników bez wyraźnego powodu się krzaczy. Metoda porównywania napisów jest ustawiona na utf-8 polish_ci, czy coś takiego. W innych tabelach wszystko działa jak powinno (na takich samych ustawieniach metody porównywania napisów).

Poprawiam dane, ale po pewnym czasie znowu się krzaczą (w całej tabeli). Czy ktoś spotkał się z takim dziwactwem? Czym to może być spowodowane?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 3)
SongoQ

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

Cytat
Czym to może być spowodowane?

Pewnie rozne kodowania. Moze zrzut bazy i przywracanie nie w tym kodowaniu co jest ustawione?
+Quote Post
chmolu

-----

Wszystko jest ustawione jak należy. Kodowanie strony jest w utf, baza też. Dziwne jest to, że krzaki nie powstają od razu - np. przy edycji profilu, tylko po jakimś czasie (nie wiem z jakiej przyczyny). To chyba też świadczy o tym, że w bazie kodowanie jest chyba dobrze ustawione.

Zmieniłem typ tabeli z InnoDB na MyIsam. Zobaczymy, czy będzie to miało jakiś wpływ.
+Quote Post
Sh4dow

-----

musisz "Wyczaic" co powoduje to, i czy wszystkie nagle czy pojedynczo. Jesli jednoczesnie to szukaj zapytan ktore aktualizuja calosc. jesli pojedynczo to klikaj i sprawdzaj.

Zmiana silnika nie powinna miec znaczenia, bylo by to dziwne
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:38