Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> download kontrolowany :)
dyktek
post 14.12.2005, 20:12:27
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, stoje przed takim jednym problemem generalnie chodzi o skrypt zarządzającym downloadem z tym nie mam problemu rolleyes.gif chodzi o to żeby kontrolować ten download poprzez blokowanie userów do pewnej liczby np. max 50 osób może ściągać no i tutaj zaczynają się schody nie mam pojęcia jak to zrealizować ponieważ nie chce robić wymogu rejestracji userów, gdyby ktoś robił już coś takiego to proszę o jakieś info smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
nospor
post 18.12.2005, 12:55:05
Post #2

Grupa: Moderatorzy

Cytat
nikt mi nie odpowiedział nie wiem czy zalozyłem temat w złym forum czy jakoś nikt nie zobacyzłt ego tematu nie chce go powielać piszac jeszcze raz wiec spytam Ciebie  obadaj ten temat i jak mozesz podaj jakies info bo jak tak szukałem od paru dni rozwiązania mojego problemu to wyczytałe niestety ze to o czym pisze nie za bardzo jest do zrealizowania w php
Forum dobre, napewno temat byl widziany ino moze nikt nie widzial jak ci pomoc. Dobrze ze nie chesz go powielac , bo bys warna dostal smile.gif

No wiec teoretycznie:
pliki do downloadu trzymaj tam, gdzie nikt nie bedzie mial do nich dostepu. Dla kazdego pliku trzymasz wpis w bazie, gdzie bedzie miedzy innymi info o tym, ile razy plik byl pobierany. Teraz robisz wlasny mechanizm downloadu, ktory pobiera z bazy plik, info ile osob pobieralo. gdy za duzo to walisz komunikat ze za duzo, gdy ok to walisz plik smile.gif

--------------------

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

+Quote Post
dyktek
post 18.12.2005, 13:05:04
Post #3

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

źle mnie zozumiałeś chodzi o to żeby z serwera nie ściągało więcej niż np. 30 userów na raz. Czyli po prostu tak na na download.chip.pl jesli z serwera downloadu korzysta juz 200 osob to dla kolejnych download sie juz nie uruchamia

Ten post edytował dyktek 18.12.2005, 13:05:17
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:12