![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam sobie plik artykul.php ktory chce przygotowac do wydruku. Plik ten jest wklejany (include) do strony głównej. W pliku artukuł.php jest na końcu menu typu [ (graficzka drukarki) I powrót ]. Po odpowiednim sformatowaniu dokumentu do wydrukowania wszystkie pliki graficzne znikają, zostaje natomiast link "powrót". Jak mozna tego sie pozbyc :?:
Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
proszę o informacje czego chcesz się pozbyć oraz pokazanie części kodu będzie nam łatwiej udzielić Tobie pomocy
-------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
artulul3.php
[php:1:3c5e62856a]<?php jakis tam tekst artykulu ... <A HREF="print.php?ak=3">drukuj</A> - przygotowanie wydruku <A HREF="index.php">powrot</A> ?>[/php:1:3c5e62856a] print.php [php:1:3c5e62856a]<?php if($ak==3) {include("artykul3.php");} <a href="java script:window.print()">drukuj</a> ?>[/php:1:3c5e62856a] Jak zrobic aby po zaincludowaniu do print.php znikneły linki [drukuj i powrót] :?: |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ponieważ przeglądarka nie drukuje tła tabel to zrób tak:
Kod <table border="0" bgcolor="#000000"><tr><td><a href="print.php?ak=3"><font color="#FFFFFF">drukuj</font></a><a href="index.php"><font color="#FFFFFF">powrót</font></a></td></tr></table>
Na wydruku nie powinno być widać (nie wiem, bo nie sprawdzałem) niczego - tylko strona nie będzie zbyt pięknie wyglądać. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Moze inaczej. Chciałbym zrobic tak jak to jest np. na www.infojama.pl. Klikasz na symbol drukarki odpowiedniego newsa (tekst gotowy do wydruku) i otrzymujesz odpowiednio sformatowany tekst.
pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Moze inaczej. Chciałbym zrobic tak jak to jest np. na www.infojama.pl. Klikasz na symbol drukarki odpowiedniego newsa (tekst gotowy do wydruku) i otrzymujesz odpowiednio sformatowany tekst.
pozdrawiam tak, to na poczatek zmien posta i wywal kropke za .pl ... musisz przeslac tresc newsa do odpowiednio sformatowanego szablonu a potem w <body onload="funkcja_drukowania"> i frytki... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ok. Juz prawie to zrobiłem tylko nie wiem jak nie wyświetlić z odczytanego pliku ostatnią linie :?: .
[php:1:a4f7289f69]<?php $plik=fopen($akt, "r"); $roz=filesize($akt); $data=fread($plik, $roz); fclose($plik); $format=strip_tags($data); print("<pre>$format</pre>"); ?>[/php:1:a4f7289f69] Please Help :?: |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:06 |