![]() |
![]() |
-szajba7- |
![]()
|
Goście ![]() |
Problem jest pewnie banalny, ale im dluzej nad nim siedze tym wieksze cuda mi wychodza. Mam formularz z
Zapisuje do bazy tak:
I na razie wszystko ladnie. Problem dla mnie stanowi to ze procz cudakow obcina mi tez opis do 30 znakow, a chcialbym zeby byl obcinany do 200. I tu jestem zaczarowany. Probowalem
...ale wtedy zwraca mi '10000'. Jestem debilem, ale nic juz nie wymysle, podpowie mi moze Ktos co mam zrobic ? A moze to przez to ze opis ma w SQL'u typ BLOB ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
amoże by tak:
Cytat <textarea name="opis" rows="4" cols="80" value="<? echo $formVars["opis"]; ?>"></textarea> zamienić na; poza tym wedle tego fragmentu Cytat foreach($HTTP_POST_VARS as $zmienna => $wartosc) "obcinasz" wszystkie zmienne z formularza do 30 znaków
$formVars[$zmienna] = trim(obcinacz($wartosc, 30)); |
|
|
-szajba7- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cytat amoże by tak [KOD] zamienić na [KOD] Nie, value jest po to zeby wstawic wartosci jesli edytowalbym juz istniejacy wpis. Cytat poza tym wedle tego fragmentu "obcinasz" wszystkie zmienne z formularza do 30 znaków Serio? Przeczytaj co napisalem uwaznie ![]() Dzieki za pomoc, ale to mi nie pomoglo w niczym, jutro na to spojrze trzezwym okiem ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm.. Textarea nie widzę w atrybutach value dziwne...
![]() Po co jest $formVars jak używasz tylko $formVars['cudaki'] i $formVars['opis'] ? Ten post edytował Hacker 11.12.2005, 10:30:18 -------------------- (\.../)This is Bunny
(O.o)Copy Bunny into your signature to help him... (> <)...on his way to world domination |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cytat hmmm.. Textarea nie widzę w atrybutach value Ajc, racja, jaki jestem tepy... Bede zwalal na to ze spiacy bylem ;P Cytat Po co jest $formVars jak używasz tylko $formVars['cudaki'] i $formVars['opis'] ? No wlasnie nie tylko ![]() Ale po prostu je powpisuje, troche zmienilem Twoj kod na
...bo mi drugiego argumentu nie lapalo. Wielkie dzieki za pomoc ! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po co wypisywać?? nazwij je według wzoru np. prefiks=cudaki i tak masz już cudaki1, cudaki2, cudaki3... i for jeden wystarczy wtedy
-------------------- (\.../)This is Bunny
(O.o)Copy Bunny into your signature to help him... (> <)...on his way to world domination |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:28 |