![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używam pakietu phpdev.
Przy zbyt długim stringu, przepuszczenie go przez funkcję:
Powoduje, że IE przestaje ładować stronę, a Mozilla wypisuje, ze "Dokument nie zawiera żadnych danych". Sprawdzałem na innych serwerach (of.pl, klub.chip.pl) - działają na dłuższych stringach, ale też jest ograniczenie :-( Raczej na pewno nie chodzi o zawartość stringu, bo aby zadziałało nie jest istotne co wytnę, tylko ile. Jakieś ustawienia serwera musze zmienić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co uzywasz flagi e w wyrazeniu? Usun ja.
I co to znaczy dlugi string? Ja dzisiaj robilem preg_replace_callback z troszke bardziej skomplikowanym wyrazeniem i na ok 80KB wykonywalo sie to w czasie rzedu 0.01 sekundy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po to mi flaga e (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Musze teraz wyjaśnić, że funkcja paintCSS() nie jest przyczyną problemu, bo forma z pierwszego postu też nie działa. Działa mi string 10 500 znaków (dokładnej granicy nie znam, jak pisałem na of.pl i klub.chip.pl zadziała dłuższy), ja musze być pewny że 200 000 też zadziała (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Tak BTW. Już od 1,5 roku bawię się php i nigdy z takim problemem („Dokument nie zawiera żadnych danych”) się nie spotkałem. W jakich jeszcze przypadkach może on wystąpić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 188 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj wiecej kodu to sprawdzimy u siebie.
|
|
|
![]()
|
|
To nie jest konkretnie to, ale uproszczone, też nie działa na tej samej zasadzie.
Policzyłem też dokładną granicę, do której działa poprawnie: 3810 znaków (liczyłem oczywiście wynik funkcji oczysc()). Aby był widoczny na forum rzeczywisty kod, musiałem zrobić odstępy pomiędzy & a #.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:20 |