![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój skrypt (fragment) wygląda mniejwiecej w ten spoósb:
Kod <script language=JavaScript type=text/javascript> function sprawdz() { if (document.post.dzialik.value == ) { window.alert('XXXXXXXXXXXX'); } } </SCRIPT> Kod <FORM name=post onsubmit="return checkForm(this)" action="" method=post ENCTYPE="multipart/form-data"> <input type="radio" name="dzialik" value="$dane"> </form> jeśli <input> jest typu: hidden, text działa wszystko OK ale jeśli jest typu RADIO niedziała potrzebuje coś takiego co sprawdz czy został wybrany jakiś dział a jeśli nie to wyrzuć ten komunikat. -------------------- Systemy dedykowane, Magento, Typo3
PascalSystem.pl |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stosowanie jednego elementu radio nie ma sensu:> Wtedy wstawiasz checkboxa.
Poza tym co to jest: value="$dane" ? chyba wiesz ze jak wstawiasz coś dynamicznie to trzeba to zrobić tak:
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak wiem kod php jest dobry i nie ma tam jednego elemntu radio a jest ich wiele zalezy wszystko od ilosci plików i.t.d. kod php jest poprawny tylko potrzebuje poprzez alert wymusic przymusowe wybranie jakiegos elemntu radio.
A zaznaczałem że to jest fragment kodu ![]() -------------------- Systemy dedykowane, Magento, Typo3
PascalSystem.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <script type="text/javascript"> function checkForm() { if (typeof(document.post.dzialik.value) == 'undefined') { window.alert('XXXXXXXXXXXX'); } } </script> -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Tak wyglada teraz mój cały plik tmp.html dla ścisłości i niedziała to naciksam submit i niewazne czy jest zaznaczone jakies "kółeczko" czy nie i tak wyskakuje alert XXXXXXXXx -------------------- Systemy dedykowane, Magento, Typo3
PascalSystem.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
mi to dziala
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dzięki działa no tak bez
Kod return nie dziwne że niedziałało dzięki za pomoc ![]() -------------------- Systemy dedykowane, Magento, Typo3
PascalSystem.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:18 |