![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
Kod aaa [cytat=XXX]aaa[/cytat] aaa jesli mam tka zmienna, gdzie aaa=dowolny text to jak wyciagnac z tego xxx ? Wiem ze mozna to uczynic wyrazeniami regularnymi, ale moze by tabliceami ? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2005 Skąd: Bieruń city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
chcialem to zrobic na tablicach, ale OK, neich i bedzie tak, bo problem pozostaje dalej, a mianowicie co zrobic jesli w tekscie kilka razy sie powtarza [cytat=XfXX]cytat lorem ipsum dol sir amet[/cytat], mozna by bylo petla, ale skad wiedziec ile razy ja wykonac ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak chcesz to zrobic na tablicach ?
Pozatym.. slyszales kiedys o preg_match_all" title="Zobacz w manualu php" target="_manual ? Bo mam wrazenie, ze do manuala to w tej sprawie nie zagladales... -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
ok, wszytsko ok
no i problem jak podmienic [cytat=aaa] gdzie aaa za kazdym razem mzoe byc rozne, powyzsza meoda zawodzi ... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
niezly hardcore
![]() Poco tutaj tyle przeksztalcen jak to da sie jedym zrobic? ![]() check this http://bbcode.strefaphp.net/ Moze splynie jakas wena ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
po to pisze swoj wlasny xcode
![]() ![]() cos w powyzszym kodzie nie gra i nie wiem co ... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 188 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(invx @ 2005-12-01 21:25:12) po to pisze swoj wlasny xcode ![]() ![]() cos w powyzszym kodzie nie gra i nie wiem co ... Piszesz wlasny 'xcode' a nie znasz nawet wyrazen regularnych? Zacznij wpierw od nich. |
|
|
![]()
|
|
ale moze ma ktos jakies sugestie czego w/w kod niedziala
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak ci nie dziala? -- jak powinien dzialac a jak dziala?
preg_replace() -- zamieni ci wszystkie wystapienia. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:04 |