![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2003 Skąd: Truskaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam w formularzu pole textarea którego zawartość jest przesyłana do bazy. Jak wstawie (w textarea) nową linię to do bazy jest to dodawane dobrze, ale przy wyświetlaniu miejsca gdzie powinien byc enter są zminione na spacje. Jak zmienić enter na <br>??
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:f28ab0451b]<?php
$tresc = ereg_replace('r', '', $tresc); $tresc = ereg_replace('n', '<br>', $tresc); ?>[/php:1:f28ab0451b] -------------------- if(function_exists("zrozum_kobiete")){
echo "Niemożliwe!"; exit;} |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Poznan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a moze lepiej bedzie przy wyswietlaniu:
[php:1:5a5ca9251f]<?php echo"text:".nl2br($tresc).""; ?>[/php:1:5a5ca9251f] Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2003 Skąd: Truskaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzienx
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przy wyświetlaniu?? Ale zapisując do bazy tekstowej i tak trzeba usunąć entery, bo wtedy się robi kaszana w bazie...
-------------------- if(function_exists("zrozum_kobiete")){
echo "Niemożliwe!"; exit;} |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Poznan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat przy wyświetlaniu?? Ale zapisując do bazy tekstowej i tak trzeba usunąć entery, bo wtedy się robi kaszana w bazie...
kiedys mialem chwile zastanowienia wlasnie nad tym tematem: czy obrabiac przed czy obrabiac po? Doszedlem do wniosku ze lepiej po gdyz zawsze wiem co zostalo wpisane (oryginal w bazie) a co wyswietlone. To sie przydaje w przypadku publicznych formularzy - przegladajac baze zawsze wiem czy ktos czegos nie kombinowal ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 08:52 |