![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problemik, otoz wywala mi błąd i nie wiem co to jest.
Dzieki z góry za pomoc . Pozdrawiam -- edit: Proszę na przyszłość używać poprawnych tagów BBCode... ~crash |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
temat jak ten pojawia sie bardzo czesto, wiec najpierw moze porzadnie przejrzyj forum.
najwyrazniej jest blad w zapytaniu i mysql_query nic nie zwraca (tzn. zwraca false zamiast resource) a ze mysql_num_rows wymaga odpowieniego resource to jest problem. uzyj mysql_error po mysql_query aby sprawdzic jaka to niegodziwosc spotkala cie ze strony mysqla. szczegoly o funkcjach wyzej wspomnianych wraz z opisem, przykladami i komentarzami bardzo ladnie przedstawione znajdziesz oczywiscie w manualu (click). -------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja odpowiem pytaniem: Co Ci wyjdzie z łączenia obiektu będącego uchwytem do połączenia z bazą ($db) i ciągu $zapytanie? Odpowiedź: Błąd... Albo: mysql_query( $zapytanie ) albo mysql_query( $zapytanie, $db )... Bardziej nie ma co kombinować...
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 16:07 |