![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
nie wiem dlaczego nie moge wysłać mejla w krasnalu przeciez mam wszystko dobrze ustawione chyba, a tu taki bład idzie: Cytat Warning: mail(): Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in c:\usr\krasnal\www\...
Ten post edytował php programmer 22.11.2005, 11:08:35 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A masz postawiony w ogóle serwer pocztowy :?:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm, a to nie jest ustawiony automatycznie?
Bo krasnal jest na tyle dobry, że sam wszystko ustawia, (w przeciwieństwie do Apache), Jak instaluje krasnala to oprocz serwera działa mi od razu php+MySQL wiec myślałem, że moze SMTP też jest od razu. A wiesz (lub ktoś z was wie) gdzie w krasnalu moge postawic SMTP bo szukałem to nic nie widze tego ... ps. ale jest ptaszek przy smtp wiec chyba jest postyawiony (IMG:http://praca.abc.pl/smtp.jpg) teraz jeszcze zmieniłem na swoój adres w php.ini tylko nie wiem gdzie hałso ustawić Cytat mail(): SMTP server response: 550 Invalid recipient: slawek.lis.gdynia@wp.pl ktoś wie gdzie sie hasło wpisuje (pewnie w php.ini ale gdzie dokłądniej ?) Ten post edytował php programmer 22.11.2005, 11:30:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 402 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(php programmer @ 2005-11-22 12:17:41) Bo krasnal jest na tyle dobry, że sam wszystko ustawia, (w przeciwieństwie do Apache) LOL czy też ROTFL?! przeciez Krasnal to typowy "kombajn" skladajacy sie min. z Apache'a! Swoja droga polecam lekture manuala od php bo SMTP ustawia sie wlasnie w php.ini i radze jak najszybsze odejscie od "kombajnow" ktore bywaja przydatne - zwlaszcza na poczatku zabawy z php, ale zamiast uczyc ogłupiają -"a bo mi wszystko ładnie samo się konfiguruje". A potem trzeba zmienić głupie hasło w mySQL, przestawić opcje w php czy Apache'u i mamy *ZONK*. ps. z "kombajnow" polecam jedynie minimalistyczne EasyPHP : EDIT : Cytat Cytat mail(): SMTP server response: 550 Invalid recipient: slawek.lis.gdynia@wp.pl ktoś wie gdzie sie hasło wpisuje (pewnie w php.ini ale gdzie dokłądniej ?)cożeśtyzrobił? masz w php.ini coś takiego: Kod [mail function] ; For Win32 only. SMTP = localhost smtp_port = 25 podajesz tu adres i port _serwera_ SMTP zapisujesz, odpalasz serwer i wuala. Ten post edytował Vogel 22.11.2005, 11:45:55 |
|
|
![]()
|
|
Cytat(Vogel @ 2005-11-22 10:29:10) manuala od php bo SMTP ustawia sie wlasnie w php.ini byłem teraz w manualu o smtp, ale nic nie znalałzem gdzie moge zmianić password, ktoś wie jaki parametr trzeba ustawić w php.ini ? edit ale ja wcale nie maiłęm tego zakomentowane ... wiec nie wiem czemu mi to nie działa Ten post edytował php programmer 22.11.2005, 11:49:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 402 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaz co ty tam wklepales. na pewno poprawny ADRES SERWERA SMTP?!
|
|
|
![]()
|
|
php.ini
Kod [mail function] ; For Win32 only. SMTP = localhost smtp_port = 25 ; For Win32 only. ;sendmail_from = slawek.lis.gdynia@wp.pl sendmail_from zakomentowałem teraz, bo to chyba nie jest konieczne aby to było? Ten post edytował php programmer 22.11.2005, 11:54:21 |
|
|
![]()
|
|
sendmail_from mozesz olac bo to opcjonalne. najwazniejsze jest: SMTP = localhost
czy na pewno na localhoscie na porcie 25 masz postawiony serwer SMTP? sprawdz gdzie i jak skonfigurowany jest ten caly "Free SMTP Server" z Krasnala lub wpisz adres jakiegos DZIALAJACEGO serwera SMTP... |
|
|
![]()
|
|
według tego to chyvba port jest ustawiony dobrze:
zrzut ekranu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:28 |