![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
szukalem na forum bo wydaje mi sie ze gdzies to kiedys widzialem ale nie znalazlem, ale przejdzmy do rzeczy. Jak zrobic cos takiego ze przechodzac na inna strone/podstrone bedzie mi pisalo "trwa ładowanie strony ...." i strona dopiero mi siepokaza jak zaladuja sie wszystki pliki (glownie chodzi mi o grafike). Z gory dzieki za odpowiedz, pozdrawiam dex. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2005 Skąd: Sląskie - Miasto Mocy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz zastosować skok z opóżnieniem
Kod <script> <!-- var timer; function skok() { window.location.href='http://www.wp.pl/'; return true; } timer=window.setTimeout('skok();',5000); //--> </SCRIPT> lub zapoznać z tego problemu tutaj, ewentualnie pozostaje ci tablica document.all i document.images. Ten post edytował GandalfTheWhite 26.11.2005, 11:07:13 |
|
|
![]()
|
|
Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jak zrobic cos takiego ze przechodzac na inna strone/podstrone bedzie mi pisalo "trwa ładowanie strony ...." i strona dopiero mi siepokaza jak zaladuja sie wszystki pliki (glownie chodzi mi o grafike). To sie nazywa 'preloader' i pod taka nazwa nalezy tego szukac.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2006 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukam szukam i znalesc nie moge
mam podobny kod:
w <div id="aaaa"> po 2 sekundach wyskakuje mi napis: assadsda.. Jak zrobic zeby w tym divie otwierała mi sie stronka... w php stosuje include... a Tu? z gory dzieki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co zauwazylem to obrazki zawsze laduja sie na koncu. Wiec przy ladowaniu strony pokazujes zjakis preloader, animacja itp itp. i ruszasz timeouta ktory loopuje przez tablice document.images i sprawdza czy wszystko wgrane jesi tak to chowa loader.
Na zasadzie (z palca) :
A w hedzie umieszaczamy </script> </head> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 16:11 |