![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2003 Skąd: Zgorzelec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w orginale skrypt wyglada tak:
chciałem go sobie przerobić i wyszło mi takie cuś:
oczywiście nie pisałbym tutaj, gdyby wszystko chodziło... no właśnie dlaczego nie chodzi? gdzie jest błąd? próbowałem już na kilka sposobów to zmieniać, ale nic mi nie wychodzi... jeżeli ktoś ma jakieś uwagi/zastrzeżenia to bardzo proszę o pomoc. Chyba, że ktoś dysponuje podobnym skryptem, który albo wrzuca plik jako BLOB do sql'a albo zrzuca go na serwer jako ftp i w bazie danych wpisuje nazwę pliku. Warunkiem jest późniejsza możliwość edycji pliku i kolumn w bazie danych. Usunięcie pliku z serwera i danych z bazy. Z góry wielkie dzięki za pomoc ![]() Ten post edytował szamo 9.11.2005, 05:05:12 -------------------- Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczeniem. - Oscar Wilde
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 15 Dołączył: 29.04.2005 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może kwestia Register_globals ? spróbuj na jakims innym serwerze
albo dopisz: -------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
(O.o) your signature to help him gain world domination. (> <) Zanim zapytasz | Też się przyda | Pomogłem ci? Kliknij "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie widze tu kodu odpowiedzialnego za wrzucanie obrazków na serwer.
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2003 Skąd: Zgorzelec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(revyag @ 2005-11-09 10:03:22) Nie widze tu kodu odpowiedzialnego za wrzucanie obrazków na serwer. ok, ok, bo jak na razie ten pierwszy wrzucał wszystko jako BLOB do bazy danych, a drugi miał robić to samo, tylko został powiedzmy 'zmodyfikowany' i ja chciałbym wiedzieć, co w nim niedziała. Gdzie zrobiłem błąd, bo tyle kombinacji już robiłem, że po prostu sam się w tym gubie. Chyba, że ktoś będzie w stanie zmodyfikować ten drugi skrypt, żeby zamiast plik do bazy danych wrzucał na serwer do katalogu, a w bazie danych zapisywał informacje o nim (łącznie z lokalizacją). Żeby można było usunąć wpis z bazy danych wraz z plikiem z serwera, albo zedytować wpis w bazie i nadpisać plik na serwerze. Cytat(Lars @ 2005-11-09 06:40:00) może kwestia Register_globals ? spróbuj na jakims innym serwerze albo dopisz: Że tak się wyraże... jestem zielony, gdzie to wstawić? Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc Ten post edytował szamo 9.11.2005, 11:47:04 -------------------- Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczeniem. - Oscar Wilde
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:29 |