![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pewien problem, nie udało mi się jeszcze wymyślić jakiegoś logicznego rozwiązania. Problem jest nastepujac: Są dwie aplikacje w php oparte na bazach MySQL-a jedna z nich to baza danych klientów i wykonawców współpracujących z firmą a druga do program wystawiający zlecenia. Poszukuje jakiegoś logicznego sposobu na przekazywanie danych o wybranym kontrahencie (np. ID lub nazwa) z bazy (jedna aplikacja) do formularza drugiej aplikacji... czyli cos w rodzaju wyboru jednego z pól formularza ale poprzez drugą aplikacje. Chodzi oto, żeby osoba wystawiająca zlecenie mogła poszukać wykonawcę w bazie (dość dużej) w trakcie wypełniania formularza.... Przekazane dane do formularza muszą automatycznie wyświelić się w polu formularza ( bez odświeżania!!! ) Myślałem o ustawieniu zmiennej globalnej opisujacej wybranego kontrahenta i przekazanie jej do pola formualrza przez skryp Javy, czy to jest wykonalne ![]() Z góry dzieki :-) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie widze powodów dla których php Pro jest dobrym miejscem dla tego tematu.
Przenoszę na php. Do wymiany danych możesz użyć w łatwy sposób AJAX'a. A pisząc Java miałeś chyba na myśli JavaScript :?: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
oczywiscie, ze chodzi mi o JAVASCRIPT... poczytałem troche o AJAXie i raczej nie wchodzi on w gre ze wzgledu na prawa autorskie :-( Czy ma ktos moze pomysla jak rozwiazac moj problem ![]() oczywiscie moge go bardziej uszczegolowic... z gory dzieki i pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(tptk @ 2005-11-12 10:47:09) oczywiscie, ze chodzi mi o JAVASCRIPT... Przecież to ogromna różnica, nie wprowadzaj w błąd tych, którzy chcą ci pomóc.Cytat(tptk @ 2005-11-12 10:47:09) Jeślni nie wiesz na czym polega różnica, poczytałem troche o AJAXie i raczej nie wchodzi on w gre ze wzgledu na prawa autorskie :-( Przecież to "zlepek" technologii open-source prawa autorskie sa tylko do ewentualnych bibliotek wspomagających kożystanie z niego. A które i tak są na darmowych licencjach. Więc nie ma problemu.Cytat(tptk @ 2005-11-12 10:47:09) (...) oczywiscie moge go bardziej uszczegolowic... Im lepsze pytanie zadasz, tym lepsze odpowiedź dostaniesz. Oczywiście, że mógłbyś dostarczyć nam więcej informacji.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:15 |