![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 2 Dołączył: 12.04.2004 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chciałem uruchomić imap na moim localhoscie i odznaczyłem z w php ini znaczek ; obok bibliiotek imap.dll zrestartowałek apacha i o to co mi się wywaliło nawet nie w przeglądarce ale nomralnie przez okno windy:
Cytat Nie znaleziono procedury wejścia zif_warn_not_available w bibliotece php4ts.dll Cytat Unknow(): Uhable to load dynamic libary ./extensions\php_imap.dll - nie mozna odnalzeźć określonej procedury. Jeśli ktoś z was wie jak poprawnie skonfigurować imap-a pod windą będę wdzięczny. moja wersja php najnowsza apchache 1.3.23 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 315 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może nie masz jednak tej biblioteki w swoim php. Inaczej - masz jakąś okrojoną wersje. Spróbuj na googlach lub php.net ściągnąć jakąś wersje tej biblioteki pod php i muięścić tam gdzie reszta biblotek php sie znajduje
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 2 Dołączył: 12.04.2004 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
mam ją skopiwoałem wszytkie do system32
extension dir tez wydaje sie ok c:\apache\php\extensions |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A próbowałeś w php.ini:
Kod extension=php_imap.dll Temat włączania rozszerzenia w php był poruszany już wielokrotnie, wystarczy poszukać... |
|
|
![]()
|
|
nie zawracałbym wam głowy gdyby wystarczyło odznaczyć ; w php.ini (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2005 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
U mnie w php.ini mam włączony IMAP do skryptu poczty przez WWW i śmiga. Oczywiście nie od razu, też srało, ale poszukałem w necie i znalazłem, jak chcesz to daj maila to prześle Ci imap.dll z mojego serva.
A serv mam na WinXP SP2 + Apache 1.3.* + php 4.3.11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 10:50 |