![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Problem jest taki:
Mam plik z formularzem, gdzie nazwą pola jest zmienna: Kod echo"<input type=checkbox name=$imie value=$imie";> Teraz w drugim pliku chodzi o odczytanie danych z tego pola: Kod echo''$$imie"; czy jakoś tak (ten zapis nie działa). Czy w ogóle jest coś takiego możliwe, jeśli tak proszę o wskazówki. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tak ale czy zamias:
Kod $_POST['imie'] można zstawić: Kod $_POST['$imie']
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie możesz zapomnieć o znakach cudzysłowa ("):
Najlepiej to będzie tak:
To:
(czy tam zamiast pierwszego apostrofa są dwa ' ' ?) A raczej:
Wyświetli Ci wartość zmiennej o nazwie zawartej w zmiennej $imie. Cytat Tak ale czy zamias:
można zstawić:
Zawsze można (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif)
Rozumiesz? Już jest okidoki? |
|
|
![]()
|
|
Najwyraźniej coś robie nie tak:
Kod print_r($_POST); rzeczywiście wyświetla wszystkie zaznaczone pola typu "checkbox": Array ( [Adam] => Adam [Marek] => Marek ) , ale dwie pozostałe linijki: Kod echo $_POST['imie']; echo $_POST[$imie]; niestety nie chcą wyświetlić mi tych zaznaczonych imion (samych bez tej "skryptowej otoczki"). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nobo te zmienne nazywają się 'Adam' oraz 'Marek':
Array ( [Adam] => Adam [Marek] => Marek ) jak zrobisz:
To musi się wyświetlić. ---------------------edit----------------- że też żadne z administratorów nie przeniósł jeszcze tego tematu do php Początkujący ------------------------------------------ Klient nasz Pan, ale następnym razem raportuj (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) --- nospor Ten post edytował nospor 5.10.2005, 08:10:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 6 Dołączył: 14.01.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wlacz register_globals, chodz ja bym tego nie robil (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/rolleyes.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i odbierasz to
@Method: a co ma piernik do wiatraka? Następnym razem zastanów się co piszesz. |
|
|
![]()
|
|
Dzięki serdeczne jak nie wiem co!! Wszystko działa jak należy.
Dzięki Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 14:17 |