![]() |
![]() |
-Gość_Piotrek- |
![]()
|
Goście ![]() |
Byłbym wdzięczny gdyby ktoś z forumowiczów wytłumaczył mi w sposób jak najbardziej przystepny różnicę między stylem średnim i długim.
Przykład: Dlaczego nikt nie używa już stylu krótkiego...np. $iloscopon Na czym polega niebezpieczeństwo jego używania? Styl średni $_POST['iloscopon'] jest zalecany..ale na czym on dokładnie polega?Wiem ,że chodzi o przekazywanie zmiennych formy z jednej z tablic $_POST , $_GET,$_REQUEST. Ale skąd się wzieły te tablice?Po co dokładnie je utworzono?? Będę wdzięczny za każda odpowiedz która przyblizy mnie do zrozumienia tych zagadnień... Pozdrawiam goraco! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 15 Dołączył: 29.04.2005 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli register_globals=on to wszystko w $_GET jest zamieniane na
ten styl krótki. Czyli $_POST['lars'] i $_GET['lars'] wtedy to samo (jak odwołujemy się do $lars) W php 4 zaleca się korzystanie z tablic superglobalnych ($_POST, $_GET, $_SESSION). Na wielu serwerach register_globals jest off więc załóżmy: form.php
test.php nie wyświetli nic albo wywali notice'a Ten post edytował Lars 2.10.2005, 22:26:43 -------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
(O.o) your signature to help him gain world domination. (> <) Zanim zapytasz | Też się przyda | Pomogłem ci? Kliknij "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 315 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stworzono je dla bezpieczeństwa Twoich i Moich i innych ludzi skrytów
![]() |
|
|
-Gość_Nexus- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dziekuje za wszytskie odpowiedzi!
Chyba w końcu zrozumiałem! Pozdrawiam goraco!!!!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na przyszłość mógłbyś się zarejestrować =) miałbyś dostęp do większej ilości for
![]() ----edit---- Prosiłem Cię już dwa razy, żebyś nie pisał zbednych postów, ponieważ jest to karane ostrzeżeniami. Ten oto post jest przykładem nabicia sobie licznika napisanych postów. Dostajesz za niego ostrzeżenie. Nie jest on na temat i nic nie wnosi. Co innego gdybyś dodał to pisząc coś co wnosi cokolwiek do dyskusji. ~mike_mech -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:37 |