![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Próbowałem to znaleźć, ale nie udało się. Mam taki problem że chce zrobić formularz za formularzem w jednym pliku i nie wiem jaką przypisać wartość do SUBMIT w pierwszym, żeby napisać to po naciśniećiu SUBMIT w drugim (po prostu żeby nie przechodził znowu do pierwszego formularza, tylko poszedł do trzeciego formularza.
Z góry dzięki za odpowiedź lub naprowadzenia na odpowiedni temat jeśli takowy istnieje. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Źle mnie zrozumiałeś. Może wkleje kod:
(IMG:http://forum.php.pl/uwaga.gif) poprawiam --- nospor Ten post edytował nospor 27.09.2005, 11:29:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze mówiąc nie trudno jest się pogubić w tym o co Tobie chodzi.
Po pierwsze ja bym proponował nazywanie formularzy. każdy mógłby mieć inną nazwę. potem łatwiej się je obsługuje. Po drugie przycisk submit jest jedynie guzikiem do wysyłania danych z innych pól i jego wartość "value" oznacza jedynie tekst który sie na nim wyswietli. Powinno wyglądać tylko tak: Kod <INPUT TYPE="submit" VALUE="wartość"> Po trzecie pozmieniał sobie nazwy ukrytych pól" Kod <input type="hidden" name="submit" value="<? NIE WIEM CO TUTAJ DAĆ ŻEBY NIE WCHODZIŁ DO 1 FORMULARZA?>"> póki co wszędzie ponazywałeś je tak samo: name="submit" wiec nie ma się co dziwić że wychodzi nie tak jak chcesz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a moze po prostu:
Kod <input type="submit" name="submit" value="Przycisk1"> <input type="submit" name="submit" value="Przycisk2"> <input type="submit" name="submit" value="Przycisk3"> no i potem
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Po drugie przycisk submit jest jedynie guzikiem do wysyłania danych z innych pól i jego wartość "value" oznacza jedynie tekst który sie na nim wyswietli. Oczywiście, żę nie oznacza tylko tekstu. Jeśli nazwiesz przycisk, to submit będzie również przekazywał wartość:
to wtedy, po wysłaniu formularza:
Podstawa to nazwanie formularzy:
Oraz nazwanie submitów. Co oznacza: Cytat NIE WIEM CO TUTAJ DAĆ ŻEBY NIE WCHODZIŁ DO 1 FORMULARZA? Jak kiedyś jeden z moich kolegów miał w opsie na tym forum: "Im więcej czasu poświęcisz na postawienie pytania, tym szybszą i lepszą otrzymasz odpowiedź" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 21:14 |