![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
i nie dziala ... P.S. mam wrazenie ze funkcja musi byc w head (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) ale nie moge jej tam umiescic, jest jakis sposob aby to obejsc ?[/quote] |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <script type='text/javascript'>
function xcode(co) { var txt = document.forms['x'].tresc; txt.value += co; txt.focus(); } </script> <form method='POST' id='x' action="<?php echo $action; ?>" > <input type='button' value='<b>' onclick="xcode(':)')"> <br/> <textarea name='tresc' rows=20 cols=80 wrap='on'><?php echo $_POST[tresc]; ?></textarea> </form> Ten post edytował keNNyNAH 26.09.2005, 11:20:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
dalej neidziala ...
P.S. wszytsko musi byc w echo""; bo to jest w kodzie php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(invx @ 2005-09-26 19:33:16) dalej neidziala ... P.S. wszytsko musi byc w echo""; bo to jest w kodzie php Mi na localhoscie działa, szukaj błędu w innym miejscu, JS jest ok. Apropo P.S. Otóż nie musi. Prosty przykład: Kod function pokaz_form() { echo "kod html"; // co jest w dodatku obarczone koniecznoscia stosowania eskejpow (\) dla " lub ' } jest równoznaczne z Kod function pokaz_form() { ?> kod html <?php } Inne zastosowanie: Kod if( $warunek ) { ?> kod html <?php } (Pomijając fakt, że echo działa wolniej) |
|
|
![]()
|
|
no tak wiem ze mozna tak "siekac" kod, ale to wprowadza haos (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 12:28 |