![]() |
![]() |
-wdev- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam!
Mam problem z kodowaniem w funkcji mail. Tekst do funkcji jest przekazywany z formularza (xhtml, iso-8859-2) i wysyłany jako mail z kodowaniem iso-8859-2. Polskie znaczki chodzą ładnie, ale pojawiają sie błędy z innymi znakami, np. z myślnikami i cudzysłowami. Mail drukuje je jako encje htmla (czy jak się nazywa to z & na początku). Jest jakaś funkcja, która zamienia te znaki specjalne spowrotem na znaki ASCII? Albo da się to objeść w jakiś inny sposób? Z góry dzięki. Marek Kalnik |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale to już było.... POszukaj na forum...
-------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
html-entity-decode
Czy o to chodzi? |
|
|
-wdev- |
![]()
|
Goście ![]() |
Przepraszam skoro było. Szukałem pod "mail" i widocznie źle szukałem. Dzięki za pomoc
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:30 |