![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na gwalt potrzebuje skryptu (ew kilku funkcji) do zabezpieczenia formularza przed atakiem na MySQL
przyznam sie nie znam sie na tym (w ksiazkach na ktorych sie opieram temat nie bym za bardzo poruszany...) chodzi mi o np wpisanie ; i kolejnego zapytania SQL, stripslashes czy przepelnienie bufora (sorcia jesli bredze ![]() bylbym bardzo wdzieczny za pomoc lub ewentualnego linka do arta czy czegos w tym stylu z gory dzieki -------------------- i'm moron ;(
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja robie tak:
+ fukcja qstr() z ADOdb do pol tekstowych i intval() do pol numerycznych poczytaj sobie o ADOdb i ADOdb Lite -------------------- Gentoo Linux 64bit / PHP 5.2 / MySQL 5.1
-> Administracja serwerami Linux i FreeBSD |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki nospor
![]() ![]() Cytat poczytaj sobie o ADOdb i ADOdb Lite zebym ja jeszcze cos z tego kumal... ![]() Ten post edytował moron 25.08.2005, 09:59:16 -------------------- i'm moron ;(
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Być może nie ma sensu otwierać nowego tematu, bo skoro padło hasło "ADOdb Lite", to mam pytanie - co dobrego i złego możecie o tym powiedzieć? Czy nadaje się to do serwisu z planowanym dużym obciążeniem? A może dać sobie spokój i napisać coś własnego?
-------------------- misiu | chór
"Zdeterminowany programista potrafi stworzyć fatalny kod w każdym języku" Allen Holub |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:46 |