![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, wszystkich serdecznie,
Moje pytanie dotyczy zmiany menu wraz z interfejsem jezyka. Dokladnie chodzi mi o to iz musze przygotowac strone w niemieckiej wersji jezykowej. Moj problem polega na tym iz nie wiem jak sprawic aby wraz z zmiana interfejsu jezyka zmienialo sie menu? Jezeli ktos jest mi wstanie pomoc w tej materii bede ogromnie wdzieczny |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Legionowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz zrobić tak, że po kliknięciu na przykład na "język angielski" jest przesyłana zmienna w pasku adresu language=english. A potem sprawdzasz w miejscu gdzie jest menu tą zmienną i dopasowujesz menu do języka:
A zmienną przesyłasz zwykłym linkiem: Pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej stworzyć oddzielny plik językowy.
Wtedy wybierasz zgodznie z przesyłaną zmienną wersję jezykową. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kiedys bylo pelno tematow o stronach wielojezykowych poszukaj na forum
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można to zrobić na kilka sposobów, ale najbardziej profesjonalna opcja to naprawdę oddzielna baza językowa.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
właśnie może macie jakieś ciekawe materiały na temat wprowadzania we własnych projektach różnych wersji językowych
byłbym wdzięczny pzdr |
|
|
![]() ![]()
|
|
Proponuję zrobić tak jak jest to w Mambo - oddzielny plik php z tłumaczniem interfejsu.
Obejrzyj sobie jak jest to tam zrobione. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
/languages/pl/test.php
plik.php
innyplik.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Wszystkich bardzo serdecznie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Chialem wszystkim bardzo podziekowac za pomoc, ktora mi udzieliliscie, nawet nie przypuszczalem, ze moja sprawa znajdzie taki szeroki oddzwiek. z wyrazami szacunku gorgio |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam tak jak proponował Ociu. Oddzielny plik językowy:
lang_pl.php:
a w plikach:
I na początku tego pliku, wczytuje z bazy danych, język użytkownika:
Pozdrawiam Ten post edytował TomASS 1.09.2005, 16:50:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 20:44 |