![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam baze w mysql i robie do niej zapytanie selectem wyswietlam odpowiednie pola w tabelce na stronie i mam pytanko jak zrobic aby data 30 dni przed datą terażniejszą była podświetlona na jakiś inny kolor.
Tabela zawiera pola id,nrrej, dataoc, dataac,badtech i te trzy ostatnie to daty. z gory dzięki za podpowiedź. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
strtotime" title="Zobacz w manualu php" target="_manual + troche prostej matematyki + if + troche myślenia...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
W takim formacie trzymasz date? sekundy czy dd-mm-yy ? albo jakos inaczej?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
date mam w formacie yyyy-mm-dd. Jestem jeszcze lamer z tego dopiero się uczę więc czekam na podpowiedź łopatologiczną
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
No to zrobimy tak: (chociaz mozna zastapic kawalek funckja strtotime" title="Zobacz w manualu php" target="_manual(); )
To jeden sposob, 2gi mozna probowac uwzgledniaja ilosc dni w miesiacu (ale wtedy troche wiecej roboty;) - obliczen ). Jezeli dane sa rozsadnie zapisanie w tabelke to mozna by sie pokosic o robienie tego w js, ale imho nie ma to sensu. |
|
|
![]()
|
|
no tak a ja mam troszkę inną koncepcję może źle myślę i nie wiem jak to zagnieździć w kodzie wyświetlającym całą tabelę i jak pokolorować wyświetlone komórki.
Zapytanie można zrobić w sql.
|
|
|
![]()
|
|
Mysle ze lepiej bedzie zrobic tak jak mowilem
![]() Pozatym jezeli chcialbys to zrobic w sql to powinnes napisac to w Bazy danych ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:20 |