![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() PS. Jeśli trzymacie blog/portfolio/coś_w_tym_stylu na localhoście, to jaki macie internet? Czy 512 kb/s is enough? Podzielcie się informacjami... ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Temat nie za bardzo nadaje się na Serwery WWW więc przenoszę na HydePark.
Z tego co mi się wydaje to Apache jest w wersji dla UNIXów a MacOS jest systemem Unixowym. Tak więc nie widzę problemu - manual/dokumentacja czeka ![]() ![]() Co do łącza - masz pecha ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: POLAND Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawsze mozesz na Macu (jesli to PPC/MCxxxxx/Gx) postawic Debiana. Wtedy problem dostepu do oprogramowania zanika.
Co do lacza. Neostrada 512 posiada 128kbit upload (czyli okolo 12-15 kb). Jesli Twoj blog/cokolwiek odwiedzany jest przez ~50 osob dziennie, to tego typu lacze pozwoli Ci na w pelni komfortowa prace. Jesli chodzi o zmienne IP to polecam: http://www.dyndns.org (darmowe domeny przypisywane do dynamicznych IP). Dzieki temu problem domeny Ciebie juz nie obchodzi. Z tego co mi wiadomo, TPSA nie uwzglednia w limicie transferow uploadu (a pamietaj, ze w tym przypadku tylko upload jest wazny), wiec serwer nie powinien Ci zarznac lacza (sprawdz jeszcze na ich WWW). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2002 Skąd: Gorzów Wlkp Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej.
A jaki masz tam zainstalowany system, bo nie sprzet a system jest opdpowiedzia na Twoje pytanie, jesli jest to MacOS X - to oparty zostal o systemy BSD - wiec UNIX - takze tutaj zaden problem. Napewno znajdziesz zrodelka dla swojego systemu, a jesli nie mozesz postawic serwerek na Linux'ie a wtedy to juz sam wiesz ![]() pozdrowka anas |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 23.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat czy moje szanse na serwer z prawdziwego zdarzenia spadają do zera jeśli chcesz postawić taki serwer w schowku na szczotki (a nie w serwerowni) to nie masz szans (no chyba żeby za kilka tys. zł. ktoś pociągnął Ci światłowód) Neostrada to także poroniony pomysł, pamiętaj, że serwer udostępnia usługi/dane więc najważniejszy jest upload (a w neo ile tego jest 128/256 kbs ?) Serwer możesz sobie postawić na TPSA Dsl(odsyłam na stronę tepsy) to całkiem dobry sposób na relatywnie tani, prosty serwer, ale większego hostingu na tym nie zrobisz. No i koszt jest większy niż neo, ale za to masz stałe ip. -------------------- Słyszałem, że macie tutaj jakieś takie php... fajne to, dobre to jest?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki za opdpowiedzi!
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:23 |