![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 265 Pomógł: 4 Dołączył: 30.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam skrypt linków i możliwość oceniania ich. Głos z oceniania, IP oceniającego, ID ocenianego linku i ID oceny dodają mi się do bazy danych. Chciałbym zrobić tak aby skrypt przeszukał baze danych sprawdzając czy dany adres IP nie głosował już na link o danym ID. Jak to zrobic ? ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
pobierasz IP gościa. na forum bylo już parę skryptów do tego. następnie smalisz zapytanie z tymi warunkami
edit:poprawilem zapytanie o ciapki '', które słusznie zasugerował @popo. IP zapewne jest polem tekstowym, a każdy tekst trzeba brac w ciapki, szczególnie że ip to taki tekst. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 265 Pomógł: 4 Dołączył: 30.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałem najepirw przetestować Twoje zapytanie w bazie danych i wpisałem : Kod select * from links_glosy where IP=62.179.92.40 and ID_LINKU = 11 Powinny wyświetlić się 3 pozycje a wyświetla się : Kod ERROR: Nieprawidłowy identyfikator @ 38 STR: 62.179. SQL: select * from links_glosy where IP = 62.179.92.40 and ID_LINKU = 11 [...] MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja #1064 - You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '.92.40 and ID_LINKU = 11' at line 1 Co jest źle ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
prawdopodobnie ip powinno byc zamkniete pomiedzy pojedynczymi apostrofami ' '
Zapytanie poprawiłem w moim poprzednim poście --- nospor |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:15 |