![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 406 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pieszę mi błąd:
Wystąpił błąd ["select * from newsy where id = order by id DESC;"] [You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'order by id DESC' at line 1] -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- Wystąpił błąd ["UPDATE newsy SET czytano=czytano + 1 WHERE id = "] [You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1] -------------------------------------------------------------------------------- Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/virtual/gry.zombie.nekromanta.pl/htdocs/page/wiadomosci.php on line 11 Brak wiadomości w bazie danych Myślę że kod jest dobry i dlaczego mi wywala błąd!? ![]() ![]() Mam taki kodzik:
Ten post edytował vieri_pl 20.08.2005, 12:18:24 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Naprawdę nigdy się tego nie nauczycie?
![]() Tracę formę. Coraz częsciej mnie wyprzedzają ![]() ![]() @crash uczą się, uczą. Już przynajmniej pełniejsze info o błędach dostajemy, dzięki czemu momentalnie można zdiagnozować chorobę ![]() ---- nospor -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 406 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hehe jak ja to muszę wstawić kombinuje z kodem ale no jakos zapomniałem jak muszę to napisać
po tym twoim kodzie musze napisać = $id czy co?? na prawdę zapomniałem!!!!? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
po warunkiem że id masz w url zrób przez zapytaniem:
$id = $_GET['id']; -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tablice super globalne (POST, GET, COOKIE, SESSION)
ludzie poszukajcie na forum, manualu czy cos!!! uczycie sie z jakichs rzetelnych zrodel!! a nie ze stron z kurasmi "domoroslych super programisow", to kiepskie miejsce do nauki!!! przyswjasz zle nawyki! ![]() Ten post edytował Kinool 20.08.2005, 11:46:37 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mam tabelę encyklopedia tam pola id, tytuł, opis,etc i tabele recenzje tam pola id_gry, tytul etc.
I jak przeglądam grę z encyklopedii np encyklopedia.php?id=234 to chcę aby w praej częsci menu pokazały mi się dostępne materiały dodatkowe czyli na przykład link do recenzji czyli recenzje.php?id=234 gdzie id_gry to id gry z encyklopedii. Wiem że muszę spradzić czy jest rekord o takim id w tabeli recenzje lecz nie wiem jak?! Select * from recenzje where id = $id czyli id przesłany w linku do gry zencyklopedii ale tak to mi wyświetli zawsze link ale ja chce aby wyświetliło tylko wtedy gdy rekord w tablicy o takim id istnieje. Ten post edytował vieri_pl 20.08.2005, 12:18:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:56 |