![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2004 Skąd: Miastko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstalowałem CuteNews ponieważ PSNews nie dało się ściągnąć przez ponad 3 tygodnie. Gdy mam już dość dużo newsów nie chcą dzielić się na strony :/ Trzeba dopisać skrypt czy źle go skonfigurowałem?!
-------------------- MP3: Ocean, Bracia, DKA, Arash, Energy
Warsztat: Apache2, PHP4, MySql, Linux Mandriva/Microsoft Windows XP Zajęcia: Administrator serwera UT, prowadzenie kilku stron, pisanie małych skryptów dla rozrywki... Cytat: "Co by człowiek chciał to zajęte..." - Kolega z ławki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2004 Skąd: Grodzisk Maz. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak masz wywolanie skryptu napisane?
-------------------- Jarek "babajaro"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak jestesmy przy cutenews to mam pytanie jak wstawic avatar (czy jakos tak)
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2004 Skąd: Grodzisk Maz. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam przy wpisywaniu nowego newsa opcję Avatar (i jest zaznaczone, że to nieobowiązkowe).
Nie masz takiego czegoś? -------------------- Jarek "babajaro"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak mam wpisuej zródło obrazka i sie nie wyswitla
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Lisek54 @ 2005-08-12 13:40:32) Zainstalowałem CuteNews ponieważ PSNews nie dało się ściągnąć przez ponad 3 tygodnie. Gdy mam już dość dużo newsów nie chcą dzielić się na strony :/ Trzeba dopisać skrypt czy źle go skonfigurowałem?! Mam to samo pytanie! Co trzeba zrobić, aby newsy były dzielone na strony, czyli żeby automatycznie przerzucały się do archiwum? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba jest taka opcja jak archivization czy jakos tak. Pozatym przy instalacji wybierales ile newsow ma byc aktywnie wyswietlanych na stronie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2004 Skąd: Miastko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oczywiście ustawiłem 6 a na stronie mam już 30
![]() -------------------- MP3: Ocean, Bracia, DKA, Arash, Energy
Warsztat: Apache2, PHP4, MySql, Linux Mandriva/Microsoft Windows XP Zajęcia: Administrator serwera UT, prowadzenie kilku stron, pisanie małych skryptów dla rozrywki... Cytat: "Co by człowiek chciał to zajęte..." - Kolega z ławki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie, coś tu jest nie tak... Może trzeba wklejać na stronę jakiś dodatkowy skrypt, żeby wyświetlało archiwum?
|
|
|
![]()
|
|
a w szablonie masz paging site czy cos takiego (sorki ze lamie jezyk, ale nie pamietam jak to bylo nazwane) i tam masz kod do stronicowania newsow...
W ogle pojawia Ci sie menu pod newsami, z numerami stron czy przycsikami next/previous (czy nastepne/poprzednie - to mozna sobie nawet rysunkami wstawic z tego co pamietam)? A moze zaloz nam konto testowe to sprawdzimy co nie tak ![]() i kod ktorym wstawiasz cutenewsa. A co do archiwum - jak wstawiamy skrypt zamiast
wstawiamy wedle instrukcji, ktora jest zawarta:
u mnie dziala. Ten post edytował babajaro 2.11.2005, 09:48:52 -------------------- Jarek "babajaro"
|
|
|
![]()
|
|
No dobra to to ja wiem
![]() ![]() ![]() -------------------- MP3: Ocean, Bracia, DKA, Arash, Energy
|
|
![]()
|
|
widzę tu jakąś niekonsekwencję...
ja odpowiedziałem na posty: Cytat oczywiście ustawiłem 6 a na stronie mam już 30 oraz: Cytat No właśnie, coś tu jest nie tak... Może trzeba wklejać na stronę jakiś dodatkowy skrypt, żeby wyświetlało archiwum? O tym czy da się automatycznie coś wrzucać do archiwum to ja nic nie wiem, trzeba by napisać jakiś skrypcik/moduł samodzielnie ![]() Ja znam tylko opcję w panelu administracyjnym, choć i tak nie do końca mi się ona podoba. PS. Niedawno wyszła nowa wersja z RSS i innymi bajerami, jeszcze jej nie testowałem, więc może tam jest jakieś ułatwienie. PS2. Jeśli czegoś nie ma w instrukcji/pomocy to raczej na 90% takiej funkcji ni ma ![]() -------------------- Jarek "babajaro"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam banalne pytanie związane z tym systemem dodawania newsów.
Wszystko wydaje się działać OK, ale problem zaczyna się z wstawianiem skrytptu na stronę, aby wyświetlał się news. Do tego służy ten oto kod:
Ale to nic nie daje, news się nie wyświetla, chociaż jeżeli wejdę wyświetlę w przeglądarce plik "show_news.php" to newsy widzę. Co robię źle? Czy w sekcji <head> trzeba wstawiać jeszcze jakiś kod? |
|
|
![]()
|
|
Nie ma prawa Ci sie wyswietlic... bo nie piszesz ścieżki dostępu do pliku show_news.php...
To co zamieściłeś to jest przykład i słowa path/to/ należy zmienić na swoją ścieżkę, tak więc jeśli trzymasz cutenewsa standardowo w podkatalogu cutenews (patrząc ze strony pliku, w którym chcesz to wyświetlić) to kod prawidłwy bez parametrów o ilości newsów, szablonie etc.. powinien wyglądać tak:
Napisz czy działa ![]() -------------------- Jarek "babajaro"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurcze, myśle o jednym, pisze drugie.
Oczywiście, że zmieniłem to "patch/to" na "cutenews". Może podam konkretny przykład. Na tej stronie: www.biuletynfilmowy.boo.pl/test.htm mają wyświetlać się newsy. plik "show_news.php" znajduje się tu: www.biuletynfilmowy.boo.pl/cutenews/show_news.php . Dlaczego newsy nie wyświetlają się w pliku "test.htm"? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
dokładnie o to chodzi.
Plik w którym zamieszczasz ten skrypt MUSI mieć rozszerzenie .php! Inaczej to co wstawiasz nie zostanie zrozumiane przez przeglądarkę i nie dołączy Ci newsów, co czynisz instrukcją "include". Działa już? ![]() -------------------- Jarek "babajaro"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A gdzie i jak ustawić kodowanie tak żeby były polskie znaki?
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- Jarek "babajaro"
|
|
|
![]()
|
|
Nie rozumiem Twojego pytania...
Co znaczy czy da się legalnie usunąć... samo usunięcie jest już nielegalne a sposób jest jeden, no może dwa: - wzięcie w komentarz stopki - lub jej usunięcie.... -------------------- Jarek "babajaro"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:39 |