![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 3 Dołączył: 18.07.2005 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
zrobilem sobie taki kod:
czy istnieja jakies szanse na włamanie? jezeli tak to jakie? -------------------- nospor - jestem z Wami !!!
|
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raczej nie.
Chociaż czasem daje się skrypt logowania w odzielnym pliku php (nie razem z formularzem). -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 3 Dołączył: 18.07.2005 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Cytat Raczej nie. raczej to ja bym chcial byc na 100% pewien ![]() moze lepiej uzyc sesji? czy tak tez moze byc i nie ma w tym zadnych dziur.. -------------------- nospor - jestem z Wami !!!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1.
Cytat print loguj(); A po co Ci print skoro loguj() i tak robi echo? 2. Cytat moze lepiej uzyc sesji? Głupie pytanie, oczywiści że tak. No chyba że znasz inny sposób sprawdzania czy ten użytkownik to nadal ten użytkownik. Bo przecież zawsze mogę wpisać w przeglądarce od razu adres admin.php i cała walidacja poszła się ... |
|
|
![]()
|
|
no własnie a ja nie wiem jak to zrobic na sesjach :/ nie rozumiem tego.. pomozecie?
-------------------- nospor - jestem z Wami !!!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
taa na tym forum to tylko linki potraficie podawac
-------------------- nospor - jestem z Wami !!!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Legro @ 2005-08-10 10:23:49) taa na tym forum to tylko linki potraficie podawac Chcesz, żeby ktoś to napisał za Ciebie? Jak widzisz większość albo nie ma na to czasu albo ochoty. Życzę jednak wytrwałości w poszukiwaniu jelenia. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
nie nie chce ale chcialbym aby mi to ktos wytlumaczyl i przepraszam a to co napisałem...
zrobilem tak:
teraz jest dobrze? Ten post edytował Legro 10.08.2005, 10:48:22 -------------------- nospor - jestem z Wami !!!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2005 Skąd: Krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no i nadal mozna wpisac adres pliku admin.php i logowania niema
po zalogowaniu musisz ustawic wartosc jakiejs zmiennej sesyjnej ktora pozniej bedziesz sprawdzal w pliku admin.php Zreszta o logowaniu bylo juz wiele razy napewno w ciagu kilku ostatnich dni |
|
|
![]()
|
|
no ale ja mowie ze nie wiem jak to zrobic... jak ja ja mam sprawdzic w tym pliku
![]() -------------------- nospor - jestem z Wami !!!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 416 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie jest nic trudnego. POSZUKAJ - POCZYTAJ! a co najwazniejsze POMYSL!
Wchodzac do pliku admin.php musisz sprawdzic czy ten uzytkownik faktycznie sie logowal, i czy podal prawidlowe dane. |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robisz
A potem
Ten post edytował Kas 10.08.2005, 11:26:59 -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Legro @ 2005-08-10 09:47:31) echo '<form action="index.php" method="post"> <input type="text" name="login"><br /> <input type="password" name="haslo"><br /> <input type="submit" value="Loguj!">'; if ( $_POST['login'] != $_SESSION['loginb'] && $_POST['haslo'] != $_SESSION['haslob'] ) { echo '<br /><br />Zły login lub hasło.'; } else { header ("Location: admin.php"); } Nie pamietam juz dobrze bo dawno tego nie sprawdzałem ale wydaje mi sie że jak coś pojdzie juz na przegladarke to proba uruchomienia header() skonczy sie błedem Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Bo trzeba dać buforowanie wyjścia!
-------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:22 |