![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zainstalowałem Windows 2003 Server na macierzy dyskowej połączonej w RAID 1 ( mirroring ).
Działa świetnie, ale jak się upewnić, że drugi dysk napewno posiada lustrzane odbicie źródłowego dysku ? Odpiąć dysk źródłowy i zobacz czy się wystartuje system z mirrora ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Macierz hardware'owa czy software'owa?
-------------------- Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec - Woody Allen
/home/env: Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.1 | FreeBSD 8.0 | NetBeans 6.8 | symfony 1.4 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2005 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja myślę, że wystarczy odpalić procedurę testową z poziomu kontrolera, ale to zależy od płyty.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
na moim kontrolerze po odpięciu pierwszego scsi kotroler wywalił błąd że master drive failure ... ale jak podłączyłem do innego kontrolera to system wstał i wszystkie pliki były na miejscu ... możesz spróbować zamienić je miejscami na taśmie (informacje o rodzaju oraz konfiguracji przechowywana jest w kontrolerze - przynajmniej tak jest u mnie w adaptec-ach) ... jednak najpewniej puścić diagnostykę z kontolera (lub jeżeli tego nie masz w biosie kontrolera to ściągnij porgamik jakiś ze strony producenta dysku lub kontrolera) pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:26 |