![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ex 1
Kod body {
font-family: Tahoma; font-size: 2px; color: #008000; font-style: italic; font-weight: bold; word-spacing: 0; margin-top: 0; margin-bottom: 0 } table { font-family: Tahoma; font-size: 2px; color: #008000; font-style: italic; font-weight: bold; word-spacing: 0; margin-top: 0; margin-bottom: 0 } ex 2 Kod body { font-family: Tahoma; font-size: 2px; color: #008000; font-style:
italic; font-weight: bold; word-spacing: 0; margin-top: 0; margin-bottom: 0 } table { font-family: Tahoma; font-size: 2px; color: #008000; font-style: italic; font-weight: bold; word-spacing: 0; margin-top: 0; margin-bottom: 0 } Jestem ciekawy bo ostatnio jakis gosc wi wyjechal z tekstem, ze ja pisze jakos dziwnie te style (jak w ex 1) i tak sie nie powinno robic bo to "lametstwo" (ciekawe czy zna definicje tego slowa;)) i pisze sie je tylko jak w FP;) oczywiscie go wysmialem i zjechalem bo kazdy pisze je jak chce choc wedlug mnie to wiodacym standardem powinien byc jak w ex 1 - dla mnie bardziej przejrzysty juz nie moze byc i sorx za kryptoreklamke z tymi programami w ankiecie... ps. musialem jekiegos posta napisac w forum XTML bo mi sie przykro robi jak wchodze po zalogowaniu a tu wszedzie nowe posty tylko na "moim" ulubionym forum XHTML zadnego poscika:( -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Ja tam nie wiem, jak pisze pajączek, ale wiem, jak pisze DW.
![]() Co do pajączka.. właśnie wsiadłem na %NxG Pro - zaczyna mi się podobać, szczególnie, ze w kodzie php dobrze tabulatory w końcu ustawiłem. szkoda mi tylko tych 99 zeta, które wydałem kiedyś na 4.x.. Ale może jak spłynie kasa za projekt nad którym pracuję kupię 5-tkę - zaczynam się znowu do niego przekonywać. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2003 Skąd: mazury, wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod body
{ font-family: Tahoma; font-size: 2px; color: #008000; font-style: italic; font-weight: bold; word-spacing: 0; margin-top: 0; margin-bottom: 0 } Po zrobieniu { w nowej linii mam automatyczne indentowanie. -------------------- --
Carpe Diem |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z nudow dopisze sie do tematu
![]() Polecam wszystkim, ktorzy pisza CSSa skorzystanie z TopStyle'a. Jest to program napisany przez osobe z W3C zajmujaca sie CSSami. Swietne narzedzie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator planeta/IRC Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 385 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja pisze tak jak w pierwszym przykładzie, używając tabulacji. Ten drugi przykład jest dla mnie zdecydowanie mniej czytelny...
-------------------- "Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."
Cudi's devBlog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2003 Skąd: Tarnobrzeg/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja pisze tak jak w pierwszym przykladzie (ex 1)
Cytat Polecam wszystkim, ktorzy pisza CSSa skorzystanie z TopStyle'a
Tak jak kolega Seth polecam TopStyle - bardzo fajny programik ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2002 Skąd: Kozie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak ex.1 tylko, że inaczej :wink:
Kod body
{ font-family: Tahoma; font-size: 2px; color: #008000; font-style: italic; font-weight: bold; word-spacing: 0; margin-top: 0; margin-bottom: 0 } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 197 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2003 Skąd: z Marsa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja pisze tak jak w pierwszym przykładzie.
Jak dla mnie najbardziej czytelne. Pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja nie pisze wcale bo w 99% przypadkach nie ma to sensu
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Dominik co nie zmienia faktu ze nawet w zewnacznym arkuszu musisz jakos pisac.
ps. troche dawno pisalem ten temat i duzo sie zmienilo, w kazdym razie teraz arkusze pisze pod wzgledem optymalizacji - wiadomo. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:00 |