![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pole "Jabber ID" mieszczące się w opcjach profilu użytkownika można wpisać maksymalnie 30 znaków podczas, kiedy mój JID jest długi na 31 znaków. W rezultacie, zamiast: v3rtical @ jabber . elektron . com . pl wpisane jest samo: v3rtical @ jabber . elektron . com . p. Nie jest to duża różnica. Przypuszczam, że większość forumowiczów jest w stanie domyślić się, że chodzi tutaj o domenę .pl, lecz niestety istnieją również i tacy, którzy zamiast przeczytać cały JID, a następnie ręcznie go skorygować, skopiują go do schowka, wkleją w pole "dodaj kontakt" i będą do końca życia dziwić się, dlaczego wciąż mam status "rozłączony" ;-)
Dlatego prosiłbym zarząd, by (w miarę możliwości) zwiększył wielkość pola przeznaczonego na Jabber ID |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. To zajęcie dla Administratorów forum, a nie Zarządu...
2. Mój "bakus@jabber.gda.pl" się mieści - nie ma sensu dawać jakichkolwiek dodatkowych spacji - w końcu na jabber maile nie przychodzą ![]() -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Cytat(Bakus @ 2005-08-01 23:02:39) 2. Mój "bakus@jabber.gda.pl" się mieści - nie ma sensu dawać jakichkolwiek dodatkowych spacji - w końcu na jabber maile nie przychodzą ![]() Popieram, tam Ci spam nie przyjdzie wiec poco te spacje? zamien np @ na #at# i tyle... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Eee... popatrzcie w jego profil, albo policzcie liczbe znaków bez spacji...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Bakus) nie ma sensu dawać jakichkolwiek dodatkowych spacji W profilu nie mam spacji, spacje dałem tylko w poście. Zresztą ze spacjami string ma 39 znaków, a napisałem przecież, że w profilu mój JID powinien mieć długość 31 znaków (ale dopuszczalna ilość to 30) Ten post edytował Vertical 3.08.2005, 09:54:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 16:06 |