![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jestem bardzo początkujący więc proszę o wyrozumiałośc ...(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Prowadzę sklep internetowy oparty o osCommerce. Jeden ze skryptów php odpowiedzialny jest za wygenerowanie e-maila do klienta po zakończeniu transakcji. Nie mogę sobie poradzić z tym by poszczególne informacje z tego maila były podawane w osobnych liniach. Skrypt wygląda tak: define('MODULE_PAYMENT_MONEYORDER_TEXT_EMAIL_FOOTER', "Informacje do przelewu: ". MODULE_PAYMENT_MONEYORDER_PAYTO . "nnNależność proszę wysłać do:n" . STORE_NAME_ADDRESS ."nn" . 'Twoje zamówienie będzie realizowane dopiero gdy uregulujesz należność.'); A efekt jego działania tak: Informacje do przelewu: nnNależność proszę wysłać do:n"Nazwa Firmy" Adres Kod Miasto Bank BPH konto nr: XX XXXX XXXX XXXX XXXX XXXX XXXXnnTwoje zamówienie będzie realizowane dopiero gdy uregulujesz należność. Chciałbym by po tekscie "Informacje do przelewu:" tekst "Należnośc ..." oraz adres pojawiały się od nowych linii, podobnie w przypadku "Twoje zamówienie ..." Będę niezmiernie wdzięczny za pomoc, Pozdrawiam serdecznie Marcin |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Wsstaw tam miedzy . "\n" . albo . '<br />' . zalezy od tego gdzie ten "enter" ma byc
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 1 Dołączył: 19.02.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
musisz po prostu w miejscu w którym chcesz aby tekst zostal wpisany w następnej linii wpisać
\n |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Dzięki za podpowiedzi ale niestety nie działają (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) . Gdy np. wpisuję ."\n". to po zapisaniu tego pliku na serwerze zostaje tylko ."n". Z kolei gdy wpisałem .'<br/>'. to nie spowodowało to żadnego efektu. Może zatem problem jest w innym miejscu? Pozdrawiam Marcin |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:19 |