![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2002 Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam 3 tabele w baize dnaych. I tak: ----newsy - id,tytul, tresc, autor ----admini - id, login ----komentarze - id, dzial, rekord_komentowany, tresc I teraz chce wysietlic wszytkie newsy i chce wykorzystac jedno zpaytanie aby pobrac: wszytko z tabeli newsy, login autora newsa(admina), oraz liczbe komentarzy danego newsa. Pole dzial w zpaytaniu ma miec wartosc 1 (a to daltego ze tabela z komentarzami jest sotwrzona nie tylko do komentowania newso ale i innej zawartosci sotrny - i do rozrozniania sluzy pole DZIAL. Bardzo prosze o pomoc - wiem ze zapewne trzba uzyc LEFT JOINOW ale z nimi jeszcze mam problemy. -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2002 Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Prawie dziala. Ogolnei jest taki problem ze jak dla danego newsa nei ma wogole komentarzy to i tak wysietla mi zawsze liczbe komentarzy 1, zamiast 0. Proboje to jakos zmienic ale dalej nie che wysitelic libczy 0 jesli nie ma zadnego komentarza. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moj blad.. zmien na COUNT(k.id)
|
|
|
![]()
|
|
Witam.
Wielkie dzieki FIDO teraz juz ladnie dziala. Mam jeszcze jedno pytanko w tym temacie: jak zastosowac d tego zapytania SUBSTRING aby pobieral tylko 250 znakow z pola TRESC ![]() ![]() Ten post edytował stal-sw 23.07.2005, 09:18:12 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
uzyc funkcji LEFT(n.tresc, 250)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:44 |