![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2003 Skąd: Szczecin->niebuszewo->*(next to window) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z wysylaniem wiadomosci przy uzyciu f-cji mail, otrzymuje taki komuynikat:
Cytat Warning: mail() [function.mail]: Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in ...php\pear\Mail\mail.php on line 112 tutaj akurat uzywam pear do wysylania ale jak sam probuje wyslac mail to mam to samo. Wnioskuje ze problem tkwi w konfiguracji samego php. Ten serwer dziala na win XP i apache 2.x , fragment pliku konfiguracyjnego: Cytat [mail function] ; For Win32 only. SMTP = poczta.o2.pl ; For Win32 only. sendmail_from = ja@tu.z.pl ; For Unix only. You may supply arguments as well (default: "sendmail -t -i"). ;sendmail_path = poczta.o2.pl mi sie wydaje ze jest tu ok, myle sie? -------------------- Jeśli życie to kara to nieźle nabroiłem ;-)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz zainstalować serwer SMTP u siebie na localhost'cie... na forum skryptu był taki temat - masz tam podane linki do serwerów mail.
Jeżeli nie chcesz instalować serwera mail u siebie, to polecam zapoznanie się z funkcjami z rodziny imap_. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2003 Skąd: Szczecin->niebuszewo->*(next to window) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale do zwyklej f-cji mail potrzebuje serera smtp? to moj nowy serwer kiedys mialem starsza wersje apacha nie instalowalem dodatkowo serwera poczy i dzialalo
-------------------- Jeśli życie to kara to nieźle nabroiłem ;-)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:09 |