![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
wszystko jest prawie git, tylko chcialbym jeszcze zeby nie pokazywal mi sie jak klikne w miejscu login podpowiedz co tam bylo ostatnio wpisywane i zebym mogl sie pozniej wylogowac, jak to zrobic |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wedlug mnie to zalezy od ustawien przegladarki a nie skryptu php. moze jakos za pomoca javy mozna to czyscic. w kazdym razie szukaj odpowiedzi po stronie przegladarki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
a jak juz sie wejdzie na strone po zalogowaniu to pozniej na tej nastepnej stronie jak mozna sie wylogowac i powrocic na glowna strone
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli to ma byc prawdziwe logowanie, to zrob to na ciasteczkach lub na sesjach - jesli dobrze wpisales haslo i usera, to robisz ciacho lub sesje, potem header na zabezpiaczaną strone, tworzysz przyjkladowo plik logout.php i tam kasujesz ciastko lub sesje. link dajesz w Twojej chronionej stronie i to wszystko.
Pozdrawiam, Mateo |
|
|
![]()
|
|
nie chcial bym juz kombinowac , nie jestem dobry w te klocki bo sie dopiero ucze, a z tego mojego da sie cos zrobic jesli tak to jak , poprostu chodzi mi o wylogowanie sie i powrot na strone glowna,
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popatrz: Masz swoją stronę, na ktorej jest formularz do logowania. obsługuje ją kod (dajesz tutaj ob_start na początku strony, aby moznabylo wyalac ciasteczko jesli podasz poprawne dane):
Teraz na stronie edycja.php (musisz zmienic rozszezenie) sprawdzasz, czy ciasteczko istnieje:
Aby sie wylogowac, musisz to ciasteczko usunąć. w tym celu mozesz sobie zrobic plik login.php:
Właściwie to wszystko, to jest chyba najprostszy system logowania. Jeśli masz problemy z ciasteczkami, odsyłam do manuala- tam jest wszystko fajnie opisane. Pozdrawiam, mateo |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 20:35 |