![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2002 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jakie zmienne sesyjne badz konkretne cookie musze ustawic zeby przechodzac z zalogowania na swojej stronie byc zalogowanym na forum?
w punbb zrobilem taka przerobke w 10min, ale z ta tona smiecia phpbb juz nie moge probowalem wykorzystywac jakies niby-gotowce z netu, ale nie za bardzo dzialaja albo nie sa tym o co mi chodzi; wiec najlepiej by bylo jesli ktos z was to rozkminil, to poprosze o info -------------------- Zalew :: http://jakubzalewski.info
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2005 Skąd: Skomielna City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do kazdej strony dodajesz cos takiego
jesli nie chcesz zeby ci trzymalo sesje z index tylko osobana to zrob tak w powyzszym kodzie daj np PAGE_STRONA
Tyle powinno wystarczyc. Ps. nie to zebym reklamowal ale patrz na suport phpbb2.pl/forum tam ejst duzo ciekawych rzeczy. moja jeszcze mala propozycja jak robisz strone zintegrowana z forum to index forum zmien na forum.php i strone rob wq tym katalogu co froum. jak zmienic index.php na forum.php jest gdzies napsiane ale to juz inny temat -------------------- "DOBRZE NAPISANA RZECZ WCIĄGA POD WODE I ZAPIERA DECH"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2002 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok dzieki, ale sluchaj, takie rzeczy:
1. dawalem to co dales w pierszym kodzie, ale i tak przy przejsciu na forum nie przechodzilo logowanie, a w dodatku sid na forum byl inny niz ten, ktory mu przekazalem z sajtu 2. do czego sluzy ten caly drugi kod? 3. czy czasem to co dajesz to nie jest opcja, ze loguje sie na forum a przechodzi mi logowanie na strony? to tez sie przyda oczywiscie, ale musi byc opcja, ze loguje sie formularzem na stronie i w kazdej chwili moge przejsc na forum... stad pytalem co mam ustawic po swoim logowaniu, bo cos tego nie widze 4. opcja, zeby strona byla w katalogu forum absolutnie nie wchodzi w gre zaraz jeszcze raz sprobuje to co wkleiles i wroce ps. bylem na support bb ale o dziwo nie znalazlem nic co by mnie zadowolilo, ludzie integruja przeklejajac praktycznie caly formularz z forum na strone, albo przekierowujac logowanie na forum i wracajac na strone z powrtoem, a takie cos nie wchodzi w gre rozumiem, ze nie ma po prostu opcji ustawienia session zmiennej jakiejs albo cookie na swoj sposob, ktora to durne phpbb wykryje? ps2. polecam punbb.org, ludzie uzywajcie tego ![]() -------------------- Zalew :: http://jakubzalewski.info
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2005 Skąd: Skomielna City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak ustawisz pierwszy kod i dobrze podasz $phpbb_root_patch to nie ma bata zeby nie dzialalo a ten drugi jest po to zeby ci w viewonline pokazywalo gdzie dany user jest.
-------------------- "DOBRZE NAPISANA RZECZ WCIĄGA POD WODE I ZAPIERA DECH"
|
|
|
![]()
|
|
mhm.ok w tkai razie to drugie olewam poki co.. jesli chodzi o to pierwsze to caly czas nie bangla, wchodze na forum a tam 'zaloguj'...
w ogole mam caly czas wrazenie ze czegos za malo mu sie podaje.. tylko ip usera? czy do userdata mam wsadzic mu wszystkie dane z bazy? po prostu nie czaje czego tam brakuje, juz troche glupieje :/ /edit generalnie chyba polece zaraz opcje konverta na punbb i tyle widzieli ten syf ![]() Ten post edytował zalew 4.07.2005, 10:36:41 -------------------- Zalew :: http://jakubzalewski.info
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 25.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
KARQL czasami moglbys poczytac pare razy na bb2.pl
zalew - jesli dobrze zrozumialem to chcesz zrobic logowanie z portalu, tak zeby uzytkownik byl zalogowany takze na forum odnosnik do action w formularzu djaesz do login.php, tylko tam sa 2 mozliwosci - albo robisz nowy plik login.php, albo instalujesz modyfikacje ktory przenosi do strony z ktorej sie logowales ![]() ![]() nazwy poszczegolnych formularzy uzytkownik - username haslo - password |
|
|
![]()
|
|
ja mu napsialem jak ma zrobic ze jak ejst zalogowany na forum zeby go sesja trzymala na stronie bo chyba lepiej jest tak zrobic. na phpbb ostatnio nie siedze wroce jak skoncze cmsa.
edit: fakt faktem zle zrozumialem o co mu chodzi;] Ten post edytował KARQL 4.07.2005, 14:43:43 -------------------- "DOBRZE NAPISANA RZECZ WCIĄGA POD WODE I ZAPIERA DECH"
|
|
|
![]()
|
|
obu wam dziekuje za pomoc
![]() jednak obaj czytacie tak samo ze zrozumieniem ![]() mowilem ze chodzi mi o opcje niezaleznego zalogowania, nie kopiowania formularzy, nie przerucania na forum, nie logowania jedynie przez forum ![]() sciagnalem tez wczoraj z phpclasses klase (pierwszy wynik z googla od razu), ktora ma niby dzialac ale mi nie dziala.. nie wiem w czym rzecz, wroce pewnie do niego jak znow do tego siade i krok po kroku sprawdze czy wszystko hula na razie postanowilem, ze przekonwertuje na punbb gdzie juz rozpracowalem logowanie w obie strony.. szkoda mi czasu na tego ociezalego smiecia, poza tym czas ludziom wdrazac to co lepsze... -------------------- Zalew :: http://jakubzalewski.info
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:46 |