![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem tego typu że, w galerii zdjęć jest mozliwość oceny no i aby ktoś sobie za duzo nie pooceniał (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) to zabezpieczone jest to coockie problem tkwi w tym ze nie jesli wysle coockie takie ogolne to potem innego zdjecia user nie oceni juz więc wysłam coockie w ten sposob
no i jak teraz to sprawdzać czy to cookie jest bo robiłem to tak
no ale to rozwiązanie cały czas puszcza usera, tzn pozwala głosować w danym zdjęciu |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 1 Dołączył: -- Skąd: Rogożnik /K-ce/ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Ja zazwyczaj opieram się na tablicach - jest mi łatwiej tym zarządzać:
Spróbuj w ten sposób:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a gdyby zrobić tak
do cookie zapisuje ID ocenianego zdjęcia czyli
a potem w kodzie gdy ktoś wchodzi na konkretne zdjęcie gdzie numer zdjęcia jest przenoszony w zmiennej $zdjecia czyli user wybiera plik.php?zdjecia=numerzdjecia to czy mozna z coockie odczytać jakie ID zostało zapisane czyli coś w stylu
tylko nie wiem jak odczytać zawartość cookie aby potem przyrownać je do zawartości zmiennej $zdjecia jeśli będa takie same to nie daje sie userowi mozliwosci głosowania |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 1 Dołączył: -- Skąd: Rogożnik /K-ce/ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jeśli tak zrobisz, to po każdym głosowaniu wartość ...
... będzie się zmieniała, a co za tym idzie nie będzie można głosować TYLKO na zdjecia na które zagłosowano ostatnio - na WSZYSTKIE pozostałe będzie można głosować nawet, jak już się wcześniej zagłosowało. |
|
|
![]()
|
|
już mam rozwiązanie, poniezej podaje dla przyszłych pokoleń:)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:56 |