![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
XML:
Zastosowanie:
Wlasnie taki parser, byl mi potrzebny do jednej strony, bardzo prosty przykład, prosta klasa, jesli bedzie rozbudowywana to takze opublikuje ja. Ten post edytował kicaj_ 26.06.2005, 22:40:08 -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 2 Dołączył: 12.04.2004 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W php4 nazwa konstruktora jest taka sama jak nazwa klasy, w której on się znajduje. Nazwa __construct występuje tylko w php5. Poza tym, w kodzie są chyba komentarze dotyczące tego, dla której wersji jest odpowiednia funkcja.
Zresztą taka klasa będzie przydatna przede wszystkim dla php4, gdyż w php5 jest przecież simplexml ![]() -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
moim zdaniem ![]() Kod <? xml version="1.1" encoding="ISO-8859-2" ?> <index> <cze> <mail antispam="cos">mail</mail> </cze> <cze2> <mail antispam="yes">jakis inny</mail> </cze2> </index> niebardzo da sie wyciagnac ten drugi mail, no chyba ze sie da a ja nie wiem ![]() Pozdrawiam -------------------- Pozdrawiam
kriqs mam nadzieje ze pomoglem :) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2004 Skąd: Miastko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Albo również nie potrafię obslugiwać tej klasy albo nie ma tak dużych możliwości :-) Ten sam problem co kriqs. Bardzo prosił bym o rozwiązanie naszego problemu. -------------------- MP3: Ocean, Bracia, DKA, Arash, Energy
Warsztat: Apache2, PHP4, MySql, Linux Mandriva/Microsoft Windows XP Zajęcia: Administrator serwera UT, prowadzenie kilku stron, pisanie małych skryptów dla rozrywki... Cytat: "Co by człowiek chciał to zajęte..." - Kolega z ławki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chodzi o treść znaczników to można zrobić to np. tak:
Wtedy
$data jest arrayem. Można returnować obiekt (jak w przypadku SimpleXML'a). EDIT: Atrybuty załatwiłem tak: Również otrzymujemy array - sprzężony z arrayem getContenta. Nie ma więc problemów z XMLem takim jak:
Działają wtedy kolejne indeksy:
Pozdrawiam! ![]() kicaj - licencji tu nie widziałem więc pozwoliłem sobie na edycję. ![]() Ten post edytował cadavre 31.12.2006, 14:26:50 -------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mala poprawka do getContent, nie parsowal poprawnie tagow odrazu zamknietych.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:31 |