![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 6 Dołączył: 20.06.2005 Skąd: Pyskowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Szukałem, choć za bardzo nie wiem czego i gdzie.
Problem jest następujący - znalazłem wiele odnośnie pobierania strony, zapisywania zawartości, pobierania wybranych części itp. Ale jak zrobić podobną rzecz na stronie która wymaga logowania [user + pass]? Np ogame.pl W dodatku trzeba wybrać numer universum, na które się chce zalogować. Jeśli ktoś wie, jak to zrobić, lub gdzie tego szukać, proszę - napiszcie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
CURL albo przesyłanie danych POST. Było nie raz.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 6 Dołączył: 20.06.2005 Skąd: Pyskowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukałem, znalazłem conieco...
ale wciąż jest problem :
Operacja ukończona pomyślnie. (0) php Warning: fsockopen(): php_network_getaddresses: gethostbyname failed in d:\Moje dokumenty\www\php trials\_debug_tmp.php on line 11 php Warning: fsockopen(): unable to connect to http://ogame125.de/game/reg/mail.php:80 in d:\Moje dokumenty\www\php trials\_debug_tmp.php on line 11 Sprawdzałem ręcznie i adres mail działa w przeglądarce... co jest nie tak ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat gethostbyname failed I nic w tym dziwnego, bo w fsockopen() musisz podać adres hosta a nie cały URL (jeśli ogame125.de też nie odczyta próbuj ręcznie podać IP). Resztę adresu dajesz w GET/POST... Coś słabo Ci idzie szukanie na forum ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:03 |