![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie: czy plik uploadowany zostaje przeniesiony z komputera użytkownika za pomocą funkcji is_uploaded_file() i move_uploaded_file() od razu po wywołaniu tych funkcji, czy też po zakończeniu całego skryptu?
Bo mam skrypt, który uploaduje pliki graficzne, po czym próbuje je przeskalować. Ale gdy dochodzi do próby skalowania to php twierdzi, że w podanej lokalizacji nie ma danego pliku (a upload działa na 100% poprawnie). Dzięki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
po uploadzie plik znajduje się od razu na serwerze, potem robisz z nim co chcesz. Każda funkcja działa natycmiastowo. Pytanie, jak tego używasz. Może w tym twki błąd.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim razie mam taki kod:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
robisz skalowanie na pliku:
c:/inetpub/wwwroot/Magisterka/stronki_zmienione/up_photos/$plikuzytkownika_name a kopiujesz pod adres $lokalizacja. Najwyrażniej te dwie lokalizacje są różne. Daj se
i porównaj czy są takie same |
|
|
![]()
|
|
W takim razie mam taki kod:
i jak widzicie wywołuję funkcję do przeskalowania zdjęć, ale niestety...ta funkcja wyrzuca mi, że w podanej lokalizacji nie ma takiego zdjęcia o podanej nazwie. A precież lokalizacja do uploadu pliku i ścieżka dostępu do plików graficznych jest taka sama... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 07:07 |