![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam usera mojego portalu o zmiennych $login i $haslo. Wielkosci te pochodzą z formularza rejestracji w serwisie. Zależy mi na tym, skrypt obsługujący rejestrowanie przydzielał prawa (select, update,delete,insert) poprzez GRAND. tyle, że nie wiem czy to jest możliwe z poziomu skryptu. A jak jest to wie ktoś może jak wygląda konstrukcja takiego nadawania praw?
Serdecznie dzięki Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypty php -> php
Proszę o czytanie regulaminu poszczególnych for. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorki za złe umieszczenie posta.
No to, że GRAND to wiedziałem, ale czy jak już skrypt wprowadzi do bazy danego użytkownika, to nadać mu można prawa poprzez jakieś zapytanie do bazy typu mysql_query("grand...") i tak dalej? Bo to koniecznie musi być ze skryptu, automatycznie, nie poprzez recznego SQLa. dzięki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Bo to koniecznie musi być ze skryptu, automatycznie, nie poprzez recznego SQLa. A wytlumacz mi czym wedlug Ciebie rozni sie zapytanie ze skryptu od zapytania z konsoli? No jasne ze tu i tu dziala tak samo. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) ) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 02:27 |