![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Jestem początkujący. Zrobiłem sobie krótki przykład, który mam w książce z której się uczę. Jest tylko taki problem ze na moim sewerze lokalnym (mam Krasnala) wszystko działa jak trzeba, natomiast na prawdziwym serwerze w internecie ten skrypt mi nie działa. Domyślam się, że to zależy od konfiguracji sewera. Ale co mogę zrobić ze swoimi plikami (jak je poprawić), żeby były dostosowane do większej ilości serwerów. Poniżej zamieszczam kody tych plików. Cel jest taki: 1. Podajesz ile masz dzieci (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) , 2. Wpisujesz ich imiona, 3. Te imiona są wyświetlane.
dynamic.html dynamic.php
dynamic2.php
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy oto chodzi bo nie napisales jaki blad Ci wywala, ale moze musisz zmienic chmody na 777 na pliki *.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Blad lezy tutaj:
Masz takie cos $tablica = serialize($dziecko); A w 2 pliku $dziecko[] = unserialize($_GET['tablica']); Albo to do sesji przypisz ale jakos sprobuj np do formularza wpisac. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak takie coś można do formularza dać ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W ogole jak patrze na ten kod to nie powinien Ci dzialac na kazdym serwerze, bo jakos dane do tablicy $dziecko musza trafic.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Formularz z tymi inputami "<input type=text name=dziecko[]..." musisz porzeslac do skryptu i dopiero tam odczytac tablice $_GET[ 'dziecko' ].
Bo na razie probojesz odczytac $dziecko w tym samym skrypcie w kotym tworzysz ten formularz. |
|
|
![]()
|
|
(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) to jak to ma być ?
Przeciez to wszystko się wysyła. Zauważcie ze jeszcze przed <?php i za ?> jest znacznik <form> w HTMLu Ten post edytował RoxyFox 14.06.2005, 20:25:35 |
|
|
![]()
|
|
Musisz formularz wyslac do tej strony na ktorej wpisujesz child. A dopiero pozniej przeslac do dynamic2
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 07:05 |