![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cześć,
system windows ma taką ciekawą funckję jak Active Desktop, można sobie na pupicie wyświetlic online jakąś stronę itp. chciałbym to wykorzystać i zbudować aplikację wyświetlającą newsy w oknie o wymiarach np 20x1024(max-rozdzielczość) zaraz nad paskiem zadań windy, nie bardzo wiem od jakiej strony mam się za to zabrać... czytałem trochę o skryptach powłoki.. może activeX ? miał ktoś podobne doświadcznia ? jaką technologią wykonać stronę źródłową: java, php ? za wszelkie sugestie będę wdzięczny ;] pozdr. -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Głowy nie dam...
Ale to chyba można zrobić jako dość standardową stronkę i przygotować w php. Kłopot pewnie będzie tylko z wytłumaczeniem okienkom jaka ma szerokość i wysokość tego okna. ![]() To to chyba sam user będzie musiał ustawiać za każdym razem. ![]() Ten post edytował Kas 31.05.2005, 17:56:40 -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dość standardową ? eee.. ona nie ma być "dość standardowa" tylko na wypasie,
tzn. chcę połączyć server-side i client-side np. php(engine) + javascript (do wyświetlania, przewijania-taki autoscroll,informacji w oknie ) + skrypty powłoki windows które pozwolą na wyświetlenie okna ActiveDesktop z zawartością strony a także na manipulowanie parametrami tego okna takimi jak AlwaysOnTop czy NoResizeAble... Cytat To to chyba sam user będzie musiał ustawiać za każdym razem eheh... z takim podejściem nie ma sensu bawić się w programowanie, skoro user może sam ![]() btw: komputery połączone są w sieć lokalną tak że mam możliwość ingerencji w konfigurację stacji roboczych na poziomie administracyjnym ;] Ten post edytował ennics 1.06.2005, 08:16:32 -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:59 |