![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ,
Jestem poczatkujacym uzytkownikiem sql i php i mam taki problem : Mam dwie tabele : Tabela1 a w niej: ID, gdys1, gdys2 Tabela2 a w niej ID, wyksztalcenie. Problem moj polega na tym ze musze wyszukac ile jest rekordow takich ze : gdys1=1 i (z tabeli drugiej ) wyksztalcenie = podstawowe. Nie wiem czy to jest skomplikowane ale utknałem w tym punkcie mam nadzieje ze pomozecie. z gory dziekuje i pozdrawiam Łukasz |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to ma byc w jednym zapytaniu czy w dwoch ?
jezeli w jednym to musisz miec element wspolny w danych jednej tabeli odwolujacy sie do drugiej jezeli w dwoch zapytaniach to wystarczy: dla tabeli1
dla tabeli2
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To ma byc w jednym zapytaniu , ID jest wspolne w jednej i drugiej tabeli.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: Torun/Poznan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
EDIT Och, ktos mnie ubiegl. ![]() Ten post edytował Draugfor 27.05.2005, 09:56:47 -------------------- On the day I was born, the nurses all gathered 'round
And they gazed in wide wonder, at the joy they had found |
|
|
![]()
|
|
Dzieki wielkie włanie o to mi chodziło
Jesli jeszcze mozna spytac jak w ten sposob pobrane dane wyswietlic w php. robie tak:
Tylko w phpmyadmin zwraca mi wartosc a w php niestety juz nie wyswietla:( Co robie zle ? Jak to powinno wygladac ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzieki , wszytko juz działa
![]() Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:44 |