![]() |
![]() |
-billy- |
![]()
|
Goście ![]() |
witam
Mam taki problem, Nie jestem programistą ale nampisałem kilka skryptów na moją stronke Sprawa dotyczy strony którą zrobiłą firma dla mojej firmy zrobione w php + mysql wszystko chodzi ok ale na ich serwerze, jak wrzuce to na mój serwer jast problem (servery te same php4, apache, mysql4,1 - specjalnie instalowali u mnie na laptopie co by pokazać ze zrobili dobrze tylko serwer firmowy jest dziwny) Problem pojawia sie tez niestety na serverze firmowym http://konserwapolska.pl/konserwa2/ksiazka...ia.php?count=06 okienko po lewej powinno miec pasek podobnie jak okienko po prawej. CO MOZE BYC PRZYCZYNĄ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
nie wiem, ale mi wywala taki blad js:
Cytat name: TypeError Moze w tym tkwi przyczyna?
message: Statement on line 26: Expression evaluated to null or undefined and is not convertible to Object: document.getElementById(obj) Backtrace: Line 26 of inline#1 script in http://konserwapolska.pl/konserwa2/ksiazka...ia.php?count=06 this.css = bw.dom ? (document.getElementById(obj)).style : (bw.ie4 ? document.all[obj].style : (bw.ns4 ? eval(nest + "document." + obj) : 0)); Line 78 of inline#1 script in http://konserwapolska.pl/konserwa2/ksiazka...ia.php?count=06 objContainer = new ConstructObject("divContainer"); In unknown script InitialiseScrollableArea(); At unknown location {event handler trampoline} -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze strona jest tak napisana, że to cud że w ogóle coś chodzi.
Po drugie używasz kilometrowych skryptów żeby mieć paski przewijania a wystarczy dla diva nadać styl overflow. Po trzecie skrypty sie wykładają bo wystepuje odowłanie dla diva ktorego nie masz fizycznie na stronie. -------------------- -------------
------ |
|
|
-Poprawiacz- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Sęk w tym że pasek przewijania jest tworzony za pomocą overflowa w pliku css
Kod .menu1 { width: 145px; height: 330px; overflow: auto; background: transparent; } I wywoływany jest dla odpowiedniego diva. Problem jest w tym że to raz działa a raz nie. I nie wiem kompletnie dlaczego tak się dzieje. W dodatku używany jet ten sam schemat postepowania dla drugiego diva i tam działa bez zarzutów A co do skryptów to są wszsytkie wyłączone i nie powinny mieć żadnego wpływu na działanie stronki. Jak revyag napisał to nie jest podłaczony ten skrypt do żadnego diva. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podejrzałem plik ze stylami i nie ma tam zdefiniowanej klasy .menu1, jest klasa .menu. A w pliku html masz ustawioną klasę .menu1, więc zmień to na <div class="menu"> i będzie ok.
-------------------- -------------
------ |
|
|
-Poprawiacz- |
![]()
|
Goście ![]() |
![]() |
|
|
![]() ![]() |